22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Umut tacirleri adliyeye sevk edildi

Bodrum ve Milas ilçelerinde, 4 gün önce yakalanan 16 kaçak göçmeni yurt dışına kaçıracakları iddiasıyla gözaltına alınan 6 zanlı adliyeye sevk edildi. 

16 kaçak göçmenin özel bir araçla Bodrum'a getirileceği bilgisine ulaşan polisler bir çalışma başlattı. Kaçak göçmenlerin Bodrum'a getirilerek İçmeler mevkiinden yasal olmayan yollarla Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'na götürülmek istendiği tespit edildi. Bodrum ve Milas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Gurup Amirliği'nce ortaklaşa başlatılan çalışma neticesinde, "Yediveren" (K) adlı planlı operasyonda, Milas Otogarı'nda 11, Bodrum İçmeler'de ağaçlık alanda 5 kişi olmak üzere Irak ve İran uyruklu toplam 16 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenlerin haklarında gerekli sınır dışı ve idari işlem başlatıldı. Soruşturma kapsamında organizatör oldukları gerekçesiyle yakalanan 6 kişi de gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlarla birlikte 5 metre boyunda bir adet fiber yapım sürat teknesi, bir adet hususi otomobil, çok sayıda cep telefonu ve seri numaraları alınmış sim katlara el konuldu. Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Gurup Amirliği'nce sorguları tamamlanan 6 şüpheli, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, liderliğini, yöneticiliğini ve üyeliğini yapmak, kurulmuş olan örgüt faaliyetleri çerçevesinde göçmen kaçakçılığı yapmak" gibi suçlamalarla Bodrum Adliyesi'ne sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 14:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?