22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Umut tacirleri örgütü çökertildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 zanlı, göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan adliyeye sevk edildi. 

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Gurup Amirliği ekipleri, sınırı aşan suçlar sınıfına giren "Göçmen" kaçaklığı suçuyla mücadeleye yönelik yürüttüğü çalışma neticesinde Gümbet'te bir otele operasyon düzenledi. Göçmen kaçırılacağı yönünde eldeki bilgilerden yola çıkan polis, Gümbet sahilinden Yunanistan'a göçmen taşımak için bir teknenin denize indirildiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, düzenledikleri AYNA (K) planlı operasyonda Irak uyruklu 11 kaçak göçmen ile 9 organizatörü yakaladı. 

Adli mercilere sevk edilen kaçak göçmenlerden 5'inin sahte pasaportlu olduğu öğrenilirken, tutuklanarak cezaevine konulduğu, diğer 6'sının ise işlemleri tamamlanarak sınır dışı edilmek üzere polis merkezine gönderildiği bildirildi.
Polis, operasyonda, 5 metre uzunluğunda, güçlendirilmiş motora sahip fiber yapım bir sürat teknesi, 48 VA 931 plakalı bir otomobil, çok sayıda cep telefonu ve seri olarak alınmış sim kartlar, 1 adet havale dekontu ile 6 adet sahte pasaport ele geçirdi. 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI 

Öte yandan göçmen kaçakçılığı örgütünün lideri oldukları ileri sürülen F.İ. (27) ve B.G (32) ile gözaltına alınan diğer zanlılar A.K. (38), G.K. (34), Irak uyruklu aynı zamanda üzerinden diğer bir sahte pasaportun çıktığı F.H.E. (24), tekne sahibi H.A. (29), M.E. (38), B.A.(35) ve E.T. (46) sorgularının ardından "Örgütlü olarak insan kaçakçılığı yapmak suçundan" adliyeye sevk edildi. 

Polisin bu olay haricinde, göçmen kaçakçılığına yönelik iki ay içerisinde yaptığı çalışmalar neticesinde organizatör oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 zanlının da tutuklandığı bildirildi. 

GAZETECİ DAYANIŞMASI 

Olayla ilgili haber yapan yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcileri, göçmenlerin bindirileceği belirtilen tekneyi görüntülemek için hayli zor anlar yaşadı. Teknenin sahilden bir kamyon kasasına yüklenerek otoparka getirildiği öğrenilirken, basın mensupları önce adresi bilinen otoparkta yüzlerce aracın arasında kamyonu bulmaya çalıştı. Kamyon bulunduğunda ise meslekleri gereği sürekli birbirleriyle yarış içerisinde olan gazeteciler, ellerinde fotoğraf makinesi ve kameralarla kamyon kasasına çıkarken zorlanınca yine birbirlerinden yardım istedi. Teknenin görüntülenmeye çalışılması sırasında ilginç görüntüler ortaya çıkarken, esprilerde yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 16:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?