16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Umut tacirleri yakalandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde , 50 kaçak göçmenin yakalandığı olayla ilgili organizatör oldukları gerekçesi ile gözaltına alınan 3'ü yabancı uyruklu 6 zanlı çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.


Bilindiği gibi; geçtiğimiz günlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, Karaada açıklarında bir teknede 50 kaçak göçmen yakalamıştı. Olayla ilgili, göçmenlerin haricinde teknede bulunan 3 kişi organizatör oldukları gerekçesi ile gözaltına alınırken, yürütülen soruşturmada kaçakları yurt dışına çıkarmak için para karşılığında anlaştıkları ileri sürülen 3 şüpheli daha göz altına alınmıştı.
Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu göçmenler Jandarmadaki işlemlerinin ardından sınır dışı işlemlerine başlanırken, göz altına alınan üçü yabancı uyruklu 6 şüphelinin jandarmada sorgusuna başlanıldı. jandarmadaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen Ö.Ö., R.R.Ş., S.K., Gürcü uyruklu R.K.(44) ve G.A. (44 ) Irak uyruklu H.H.K.K.(28) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 19:01:04
Güncelleme :14 Kasım 2008 Cuma 19:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?