22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Umut tacirlerine bir darbe daha

Bodrum ilçesinde, polisin düzenlediği operasyonda, biri çocuk 2'si bayan 13 kaçak göçmen yakalandı. 

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Gurup Amirliği ekipleri, sınır aşan suçlar sınıfına giren "Göçmen" kaçakçılığı suçu ile mücadeleye yönelik yürüttüğü çalışma neticesinde takibe aldığı bir minibüsü Kıbrıs Şehitleri Caddesi Yokuşbaşı mevkiinde durdurdu. Etrafı polis tarafından çembere alınan araç içerisinde, Filistin ve İran uyruklu 13 kaçak göçmen olduğu belirlendi. Kaçak göçmenler, ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Göçmenler yasal işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere polis merkezine götürüldü.
 
Operasyon kapsamında organizatör oldukları gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alınırken, derinleşen soruşturmada bu sayı 5'e yükseldi. 

UMUT TACİRLERİNE BİR DARBE DAHA 

Polisin son iki ay içerisinde göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlediği 4 operasyonda, organizatör oldukları gerekçesiyle 3'ü yabancı 29 kişi tutuklanırken, son operasyonda gözaltına alınan 5 zanlının sorgularının sürdüğü öğrenildi.
Bu olay öncesinde geçen hafta "Örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan adliyeye sevk edilen biri Irak uyruklu 9 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Operasyonlarda ayrıca, gözaltına alınan farklı uyruklu 103 kaçak göçmenden sahte pasaportlu olan 20'si tutuklandı. Yapılan çalışmalarda bir minibüs, 7 otomobil, kaçakları Yunanistan'a götürmek için kullanılacak 5 tekne, haberleşmede kullanılan çok sayıda cep telefonu ve seri olarak alınmış sim kartlar, havale dekontları, teknelerde kullanılmak üzere temin edilerek araba bagajına konulan dolu benzin bidonları da ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 12:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?