22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Üniversite mezunu köfteciler

Muğlalı Mert ve Gönül Çelen isimli iki kardeş, üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulamayınca köfteci dükkanı açarak yaşamlarını bu alanda sürdürüyor. 26 yaşındaki Sakarya Üniversitesi Otomotiv Bölümü mezunu Mert Çelen ve kardeşi 23 yaşındaki Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü mezunu Gönül Çelen, uzun süren işsizlik sonrası çareyi kendi dükkanlarını açmakta buldular.


Üniversite öğretimlerini başarıyla tamamlayan, hatta dört yıllık fakülteyi 3,5 yılda bitiren Kimyager Gönül Çelen artık iyi bir köfteci. Akademik eğitimlerini tamamlayan iki üniversite mezunu kardeş kendi işlettikleri işyerinde köfte, sucuk ekmek ve döner satıyorlar.


Üniversiteyi bitirdikten sonra yüksek lisansına devam eden kimyager Gönül Çelen ve otomotiv bölümü mezunu ağabeyi Mert Çelen, kendi mesleklerini yapmak yerine köfteye şekil verip müşterilere sunuyorlar. Uzun yıllar okuduktan sonra uzun süre iş aradığını, bir dönem Termik Santralde asgari ücret ile çalıştığını kaydeden Mert Çelen, “Şimdiki aklım olsaydı okumazdım. Uzun yıllar okumak için büyük emek verdim. Hem paramı, hem zamanımı kaybettim. Eğer şimdiki gibi düşünseydim. Küçük yaşta esnaflığa atılırdım” dedi.

Mert Çelen’in dört yıllık üniversiteyi 3,5 yılda başarıyla bitiren kardeşi Gönül Çelen de üniversitede yüksek öğretiminin yanında ağabeyinin yanında çalışırken, kadro sorununun aşılmasını bekliyor.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 12:59:00
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 13:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?