5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Üniversitede mezuniyet şöleni

MUĞLA ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET ŞÖLENİ

Muğla Üniversitesi’nde, 2010-2011 öğretim yılında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplam 5 bin 416 öğrenci mezun oldu. Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, CHP Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar ve Prof. Dr. Nurettin Demir, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, belde belediye başkanları, daire müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

VEKİL ÇANDAR TÜRKÜ SÖYLEDİ

Törende Muğla Üniversitesi müzik ve dans gruplarının ardından sahne alan Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrencileri Kazak kültüründen örnekler sundu. Zaman zaman Türkçe şarkılar ile yöresel halk oyunlarını başarıyla sergileyen Kazak öğrenciler, Kazak kıyafetlerinden oluşan mini bir defilede sundular. Mezuniyet töreninde ayrıca son yapılan seçimlerde CHP’den Muğla Milletvekili seçilen Sanatçı Tolga Çandar bir sürpriz yaparak ödül vermek için çıktığı sahnede, gelen talepleri kırmadı ve yöresel türküleri seslendirdi.

958 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VAR

Törende konuşan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar üniversitenin bu yıl 5 bin 416 mezun verdiğini belirterek, “Geleceğimiz olan gençlerimizin her yönüyle yetişmeleri için büyük çaba gösteriyoruz. Üniversitemiz öğrenci merkezli bir üniversite olma yolunda emin ve hızlı adımlarla yol almaktadır. Bugün üniversitemizde uzman 78 profesör, 62 doçent, 240 yardımcı doçent, 200 öğretim görevlisi, 118 okutman, 223 araştırma görevlisi ve 37 uzman olmak üzere toplam 958 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Üniversitemizde toplam 25 bin 842 öğrenci öğrenim görüyor. Kısa bir süre önce rektörlüğe seçilmemin ardından Türkiye’de bir ilke imza atarak Öğrenci Hakları Bildirgesini yayınladım. Öğrenci kardeşlerimiz bu bildirge ile haklarını iyice öğrendi. Muğla Üniversitesi artık ülke genelinde her geçen gün eğitim kalitesini hızla artıran ve en seçkin üniversiteler içinde önlerde yer bulan bir üniversite haline geldi. Mezun ettiğimiz öğrencilerimiz bundan sonra bizim her yerde gerek Muğla’mızın gerekse üniversitemizin gönüllü tanıtım elçileri olacaklar. Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

MEZUNİYET PASTASI KESİLDİ

Rektör Harmandar’ın konuşmasının ardından üniversitede bölümlerinde dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve başarı belgeleri Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Tolga Çandar ve Nurettin Demir ile Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından verildi. Mezuniyet töreninde öğrenciler tarafından hazırlatılan ve üzerinde Muğla Üniversitesi yazan mezuniyet pastası Rektör Harmandar tarafından kesilerek konuklara ikram edildi. Muğla Üniversitesinin mezuniyet töreni geleneksel kep fırlatma töreni ile sona erdi.

MUĞLA ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET ŞÖLENİ
MUĞLA ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET ŞÖLENİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 10:42:00
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 10:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?