4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Üniversitede şenlik var

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ’NDE ‘16. BAHAR ŞENLİĞİ’ HEYECANI

Muğla Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘16. Deleneksel Bahar Şenliği’ yoğun katılımla gerçekleşen şenlik yürüyüşü ile başladı.

Yürüyüş boyunca halaylar çeken ve gönüllerince eğlenen üniversiteli öğrenciler yürüyüşün sona erdiği Cumhuriyet Meydanını ise renklendirdi. 16. Bahar Şenliğinin şenlik kortejine Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Salih Karataş, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Rektör Prof. Dr. Şener Oktik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, üniversite öğretim üyeleri ile binlerce öğrenci katıldı.

Cumhuriyet Meydanında sona eren şenlik yürüyüşü sonrası kutlamalar Üniversite içinde Atatürk Kültür Merkezi önünde devam etti. Çok sayıda öğrenci şenliğin açılış törenini takip ederken, törende konuşan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, şenliğin bayram coşkusu içinde geçmesinin çok sevindirici olduğunu söyledi. Rektör Oktik, “ Üniversite’de Atatürk İlke ve İnkilapları ile sosyal ve laik devlet anlayışına sahip gençleri yetiştiriyoruz. Bahar Şenlikleri eğitim öğretim çalışmaları içinde çok güzel günler. Son günlerde ülke olarak çok sayıda şehit verdik. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine ve ülkemize de başsağlığı diliyorum. Bölücü güçlerin yarattığı bu olumsuz bulutları dağıtacak olan sizlersiniz. Türkiye bizim. Başka Türkiye yok” diye konuştu.

Rektor Oktik’in konuşmasının ardından ise öğrenciler davul zurna eşliğinde halaylar çekti. 16. Bahar Şenliği etkinlikleri çerçevesinde ünlü sanatçı Hadise’nin yer aldığı çok sayıda konser, sergi, eğlence ve etkinlik düzenlenecek.

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ’NDE ‘16. BAHAR ŞENLİĞİ’ HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 18:41:00
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 10:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?