16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Ünlü golfçüden atış eğitimi

Golf turizmini ve golf sporunun gelişmesine katkı sağlamak amacı ile Bodrum -Milas Karayolu Tuzla mevkiinde bir süre önce hizmete açılan Vita Park Golf Resortta düzenlenecek

Ege Kupası öncesinde dünyaca ünlü golf antrenörü Mike Adams tesise gelerek eğim verdi.
Mike Adams, uluslararası standarta olduğu belirtilen tesisin 18 delikli Milas par-71 sahasında yer alan Mike Adams Golf Akademisi’nde golf eğitimlerine katılmak isteyenlerde çeşitli bölgelerden tesise geldi. 15-16 Kasım tarihinde Kempinski Hotel Barbaros Bay ve Krea Gayrimenkul’un sponsorluğunda Ege’nin ilk golf turnuvası düzenleneceği belirtilirken “Kempinski Bodrum Ege Kupası” adındaki turnuvaya Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden şimdiki kayıtlara göre 128 sporcunun katılacağı bildirildi.


Tesisteki ilk eğitimini veren golf antrenörü Mike Adams, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mike Adams; Türkiye'ye ilk gelişi olduğunu belirterek, sahayı beğendiğini ve kurulan akademi ile golf sporunun gelişime katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Adams, "Bu tür sahalar bu sporun gelişmesinde çok yararlı. Eğitimlerde, sporcuların atış şekillerini daha da düzeliyor. Herkesin yapısına, fiziğine uygun atışlar yapmasını sağlıyoruz. Beni görevim sizin vücut yapınıza uygun atış yapmanızı sağlamak. Yılda 2,3 kez geleceğim ancak burada olmadığım zamanlara yine iki hocamız var. Onlar eğitimlere devam edecek" dedi.


İlk eğitimini almak için İstanbul'dan gelen ressam Gönül Nuhoğlu, bir senedir golf oynadığını ve ilk dersinde swinginin çok düzeldiğini bundan sonraki derslerle birlikte atışlarının saha düzgün olacağını düşündüğünü söyledi.
Vita Park Yönetim Kurulu Üyesi Erol Büyük ise, ünlü bir hocanın Türkiye'ye gelmesinin büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. Büyük, şöyle konuştu: "Yıl boyunca biri yabancı biri Türk hocamız eğitimlere devam edecek. Yavaş yavaş golf severler gelmeye başlıyor.Fakat önümüzdeki sene buranın dolacağından hiç şüphemiz yok. Yeni açılacak diğer sahalar ile Bodrum'da bir golf destinasyonu oluşacak ve bir kış turizmi gelişecek. Dolayısı ile Antalya Belek'te olduğu gibi kış sezonu bizim için yüksek sezon olacaktır. Türkiye'deki amatörler için ilk büyük turnuvamızı yapıyoruz. 15- 16 Kasımda Bodrum Ege Kupası var. Daha ileride dünyadaki meşhur golfçülerini oynatmayı düşünüyoruz. Hedemiz Avrupa golf turunun bir ayağının burda olmasını sağlamak. Bunu Türkiye'ye getireceğimden eminim ve turizme katkı sağlamayı amaçlıyoruz"
Golf tesisleri ile ilgili vatandaşların bazı çekinceleri olduğu yönündeki soruyu cevaplandıran Büyük, "Golf sahasında tarım alanından çok daha az su ihtiyacı var. Özellikle bizim sahamızda Amerika'dan getirilen özel çim çeşidinin normal çimin 6'da bir suya ihtyacı olduğu için biz burada 3 günde bir 5 dakika sulama yapıyoruz. Kışın daha da seyrek olacaktır" yanıtını verdi.
İki gün sürecek turnuvada erkeklerin üç, bayanlar iki kategoride yarışacağı ve ayrıca, bayanlar ve erkekler en uzun vuruş, deliğe en yakın vuruş, en iyi gross bayan ve en iyi gross erkek kategorilerinin yer aldığı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?