22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Uyarılar işe yaramıyor

İki yıl önce Didim açıklarında bulunarak Foça Fok Rehabilitasyon merkezinde işadamı Mustafa Koç’un sponsorluğunda tedavisi yapılan yavru Fok Akdeniz Balığı Badem, 150 kiloya ulaştı.


Yaz sezonu öncesi Akyaka ve Ören sahilinde 4’ü yabancı birçok vatandaşı yaralayan Akdeniz Foku Badem, Sualtı Araştırmaları Grubu tarafından Marmaris Karacasöğüt açıklarında bir kafes içinde koruma altına alınmıştı. İnsanlarla teması kesilen Fok Badem, bir hafta önce tekrar serbest bırakıldı. Çarşamba günü Ören sahilinde görülen Fok Badem, bugün de Gökova Körfezi Maden iskelesinde yine insanlarla oyun oynamak için kıyıya yanaştı. Kıyıda gençlerle oyun oynayan Badem’e gençlerin ilgisi yoğun olunca kıyıda bir süre oynadıktan sonra tekrar açık denize döndü.


Akdeniz Sualtı Araştırmaları Grubu üyeleri, defalarca uyarı yapılmasına rağmen hala vatandaşların Akdeniz Foku Badem ile oyun oymaya çalışmasının hayvanın geleceğini olumsuz etkilediği belirterek, “Fok Badem iki yıl önce yavru bir fok balığı idi. Artık büyüdü ve gelişti. Yaz sezonunda sahillerden uzak tutulması amacı ile Marmaris açıklarında uzun bir süre koruma altında tutuldu. Kış sezonu yaklaştığı için korunduğu kafesten çıkarıldı ve tekrar açık denizlere bırakıldı. Badem hala insanlarla oyun oynamaya meyilli. Fakat vatandaşlarımızın kesinlikle Badem ile oyun oynamaya kalkmamaları gerekir. Sonuçta bir hayvan ve ısırabilir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 21:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?