6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Vali, Özel İdare işhanını sattırmıyor

Muğla’da mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait İşhanının satışıyla ilgili İl Genel Meclisi'nin aldığı karar Vali M. Temel Koçaklar tarafından veto edildi. 

İl Genel Meclisi Bayındırlık Komisyonu’nun teklifi ile geçen ay İl Genel Meclisi gündemine gelen Muğla Özel İdare 2 Nolu İş Hanı satışı, CHP’li meclis üyelerinin muhalefetine rağmen meclis üyelerinin çoğunluğunun kararı ile satılması yönünde karar alınmıştı.
Vali M. Temel Koçaklar, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne gönderdiği itiraz yazısında şu görüşlere yer verdi: 

“Satılmasına karar verilen işhanı binası, idari ve mali özerklik nedeniyle elde edilmiş taşınmaz olup, mahalli halkın ve kamunun müşterek nitelikteki ihtiyaçlarının karşılandığı, giderleri ise İl Özel İdaresi’nin bütçesine yük olmayan, satışından elde edilecek gelir ile mevcut olan hizmet binası ihtiyacı karşılıyor ise de yapımı düşünülen ancak; henüz herhangi bir şekilde proje ve diğer konularda çalışma ve hazırlık yapılmayan yeni Hizmet Binasının İl Özel İdaresi Bütçe imkanları veya İller Bankası kaynakları ile yapılmasının mümkün olabileceği, satılması ile birçok işyeri sahibinin ve kamu hizmeti veren Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nün hali hazırda yürümekte olduğu hizmetlerin devamını sağlayacak alternatif bir binanın olmaması nedeniyle bir çok mağduriyetlere neden olacağı değerlendirilmektedir.” 

Vali M. Temel Koçaklar’ın Özel İdare 2 Nolu İş hanının satışını veto etmesinin ardından, İl Genel Meclisi Bayındırlık Komisyonu’nca satış ile ilgili olarak yeni bir dosya hazırladığı öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2006 Cumartesi 14:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?