4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Vali Altıparmak Berlin Fuarı'nda

MUĞLA VALİSİ ALTIPARMAK BERLİN FUARINDA

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte “Uluslararası Berlin Turizm Fuarı”nın açılışına katılarak, Muğla ilinin tanıtımına katkı sağladı.

“Uluslararası Berlin Turizm Fuarı ITB” ilk olarak, 1966 yılında 580 metrekarelik alanda kurulmasına rağmen, Dünya turizmindeki hızlı gelişmelere paralel olarak, günümüzde, 160 bin m2’lik alana ulaştı. Turizm sektöründe öne çıkan ülkelerin sahip oldukları turizm potansiyelini tanıtabilmek amacıyla katıldıkları ITB Fuarına, ülkemiz dışında, diğer Avrupa ülkeleriyle, Uzakdoğu Ülkeleri, Afrika, Orta ve Ön Asya Ülkeleri, Güney Amerika, Orta Amerika, Kuzey Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda Ülkeleri de katılarak, ülkelerinin potansiyelini tanıtmaya çalışıyorlar.

Uluslararası boyutta, bu yıl 44’üncüsü düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı’na, Türkiye “Partner Ülke” olarak katıldığından, 3 bin m2’lik geniş bir alanda tanıtılıyor. Türkiye standı içinde Muğla’nın önemli bir yeri bulunuyor. Alman turistler tarafından sevilen ve ilgi gösterilen tatil ülkesi Türkiye, 1968 yılından beri ITB Berlin’e katılarak sürekli potansiyelimizi tanıtıyor. Fuarda Muğla İli de, 4 destinasyon altında, yaklaşık 100 m2’lik alanda temsil edilmekte olup, Muğla ve yöresi stantlarında, tüm destinasyonlarımızı tanıtan broşür, CD, çanta, takvim gibi tanıtıcı materyallerle, çeşitli promosyon malzeme dağıtılıyor. Muğla standı fuara gelen ziyaretçilerce büyük ilgi topluyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da iştirak ettiği Fuar’da, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın başkanlığındaki tanıtım heyetinde, Datça Kaymakamı Mustafa Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Mutlu, Şube Müdürü Burhan Coşkun da görevlendirildi. “ITB Turizm Fuarı”na, Muğla ve yöresindeki otellerin ve turistik işletmelerin temsilcilerinin de büyük ilgi gösterdikleri gözlendi

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Muğla ilinin bu yıl çeşitli ülkelerde düzenlenen turizm fuarlarında başarıyla tanıtıldığına dikkat çekerek, bu tanıtımların, 2010 turizmine olumlu yönde yansımasının beklenildiğini söyledi. Vali Altıparmak, Muğla’da turizm sektörünün başarıya ulaşmasında, tüm kişi ve kuruluşların, önemli görev ve sorumluluklarının bulunduğunu kaydetti.

MUĞLA VALİSİ ALTIPARMAK BERLİN FUARINDA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 13:19:04
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 16:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?