4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Vali Şahin ilçe gezilerine başladı

VALİ ŞAHİN, ORTACA’DA

Muğla Valiliğine atanmasının ardından ilçe ziyaretlerine başlayan Vali Fatih Şahin, Ortaca’da incelemelerde bulundu.

Vali Şahin’e incelemeleri sırasında Kaymakam Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı J.Kd.Üstğm. Cumali Tosun, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan belediye Başkanı Arif Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Seven ve İlçe Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak ile AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan eşlik etti.

Vali Şahin; Kaymakam Mustafa Gürdal’a makamında ziyaret edip, daire müdürleri ile tanıştıktan sonra, Adliye Sarayına geçti. Burada bir süre Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Seven’den bilgi alan Vali Fatih Şahin, daha sonra İlçe Belediye Binasına gelerek ilçe hakkında Başkan Hasan Karaçelik’ten ilçe hakkında bilgi aldı.

Muğla Valisi Fatih Şahin; Kaymakam Mustafa Gürdal, Garnizon komutanı J.Kd. Üstğm. Cumali Tosun, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak’la birlikte ilçe esnaflarına ziyarette bulundu.

Kaymakamlık Binasında daire müdürleri ile yaptığı toplantıda daire müdürlerinin kendilerine tanıtmasından sonra konuşan Vali Fatih Şahin; “Muğla bölgesinde faaliyet yapmak isteyen herkes denizden, kumdan faydalanmak isteyen kültürel tarihi zenginliklerden bozulmamız doğa, deniz var, göl var, ırmak var yani her şey var. Bu zenginliklerimizi çok iyi korumamız lazım. Turizmi geliştirmek isterken bazı kurallar vardır. Onlara yerine getirmek gerekir. Çevreyi tahrip etmeden, çevreyi koruyarak istenilen şeylere yapmak lazımdır.

Kolektif süreç içerisinde el birliğiyle hareket edersek ve sağlam köprüler kurarsak markalaşmaya katkıda bulunuruz. Bu süreç içerisinde bütün kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel kurumlar el ele vermelidir. Biz bir aileyiz. Hep birlikte çalışırsak alın teri ile üretirsek başarıya ulaşırız. Halkımızın yönetime katılması çok önemlidir. Burada sivil toplum kuruluşların her alanda fikir üretmesi önemlidir. Bir işe yaparken halkla birlikte kararlaştırmalıyız. Böylece hedeflere daha çabuk ulaşılabilir. Ortaca çıkmamış potansiyelimiz değerlerimiz var ise, bunlar ortaya çıkacaktır. Turizmde o kadar çok fonksiyon vardır ki, derneklerimiz, belediye başkanlarımız, kamu sektöründe ve esnaf odamız katkı sağlamalıdır.

Turizm sektöründe çalışanların donanımlarını ve kaliteyi arttırmamız gerekmektedir. Bu demek insana yatırım demektir. Bunun dışında da elimizdeki potansiyel anlamında bekleyen ve turizm anlamında ürüne dönüşmemiş alanları da ürün haline getirmemiz ve bu konularda öncülük etmemiz gerekiyor. En büyük rakibimiz turizmde Dünya'nın önemli ülkeleri ve şehirleri olmalıdır. Muğla, dünyada eşi benzeri olmayan potansiyellere sahip, bunu hep korumamız hem de artırmamız lazım" dedi.

Sosyal konulara önem verdiğini belirten Şahin; "Sosyal konuların üzerinde çok duruyorum. Kamu hizmetlerinde de aksaklıklar varsa gidermeliyiz. Vatandaşımıza giden hizmet çok önemlidir. Tek istediğim herkes işini en iyi şekilde yapsın. Herkes işini en iyi şekilde yaparsa her şey yolunda ilerler. Bir vatandaşımızın nüfus müdürlüğünde işi var ise, bunu zamanında yatığı zaman huzurlu ve güler yüzlü olacaktır. Bunu başarabilmek içinde birlik, beraberlik içerisinde çok çalışmalıyız. İşini en iyi yapan daha vatanperverdir. Güzel huzurlu ve mutlu topluma ulaşabilmek için gerekli gayreti göstermemiz lazım. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ortaca ziyaretini tamamlayan Vali Fahri Şahin Dalaman’a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

VALİ ŞAHİN, ORTACA’DA
VALİ ŞAHİN, ORTACA’DA
VALİ ŞAHİN, ORTACA’DA
VALİ ŞAHİN, ORTACA’DA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 12:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?