6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Vali uğurlandı

Muğla Valiliği görevine yağmurlu bir günde başlayan Hüseyin Aksoy, yeni görev yeri Mersin'e de yağmurlu bir havada uğurlandı. Tüm ilçe kaymakam ve belediye başkanlarının bulunduğu uğurlama töreni sonunda, Muğlalılar Vali Aksoy ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yağmur nedeniyle Vali Aksoy veda konuşmasını Özer Türk Toplantı Salonu'nda yaptı. Zaman zaman konuşmakta zorlanan Vali Aksoy'a, Muğlalılar alkışlarla moral verdi. Vali Aksoy, "Muğla'daki görevim süresince, Muğla halkının, odalar ve sivil toplum örgütleriyle de işbirliği içinde, ilin sahip olduğu doğayı ve kültürel zenginlikleri korumada oldukça duyarlı olduğunu ve bu konuda her türlü işbirliğine açık olduğunu memnuniyetle gördüm. Gerek yurttaşların ve gerekse sivil toplum örgütlerinin bu konuda verdikleri destekten, daima güç ve moral kazandığımı içtenlikle belirtmek isterim. Yaşamım süresince, bu güzel ili ve çalışmalarımızda bizlere destek veren kişi ve kuruluşları sevgi ve saygı ile anacağım. Yüreğim ve kapım, Muğla halkına ve değerli mesai arkadaşlarıma daima açık olacaktır. Sizlere veda ederken, tüm Muğla halkına, mesai arkadaşlarıma tekrar sevgi ve saygılarımı sunuyor, hepinize sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice yıllar diliyorum" dedi.

Valilik bahçesinde uzun kuyruklar sonrasında herkesle tek tek vedalaşan Vali Aksoy, oradan Valilik konutuna gitti. 4 yıl önce Muğla'da göreve başladığı zaman getirilen Tiger Boxer cinsi Bugi adı verilen köpeğin, makam aracına bininceye kadar Aksoy ailesinin yanlarından hiç ayrılmadığı gözlendi.

Vali Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Hanım ve oğulları Mehmet, daha sonra makam aracıyla İzmir'e gitti. Halk, Vali Aksoy'a Muğla-Aydın karayolu üzerindeki Yatağan ilçesine kadar araçlarıyla eşlik etti. Muğla'nın yeni Valisi Temel Koçaklar'ın ise önümüzdeki hafta içerisinde göreve başlayacağı, bu süre zarfında Muğla Valiliğini vekaleten Vali Yardımcısı Sinan Akdoğan'ın yürüteceği açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 16:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?