4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Vali yeni müdürlerle toplantı yaptı

VALİ’DEN MÜDÜRLERE ÖĞÜT

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, son atamalarla Muğla merkez ve diğer ilçelerde görev yerleri değişen ve yeni atanan okul müdürleri ile toplantı yaptı.

İl Özel İdare Salonunda gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldılar.

Toplantıda okul müdürlerine hitaben yaptığı konuşmasında yeni görevlerinde başarı dileyen Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, idarecilik tecrübelerinden de örnekler vererek, okul müdürlerinin üstlendikleri görevlerin zorluklarına ve önemine dikkat çekti. Deneyimlerini okul müdürleri ile paylaşacaklarını belirten Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, okul müdürlerine öğütlerde bulundu.

İnsan onur ve haysiyetinin çok önemli olduğunu ifade eden Altıparmak, “Sizin onur ve haysiyetiniz ne kadar önemli ise, öğretmenin, öğrencinin, velinin ve hizmetlinin de onur ve haysiyeti o kadar önemli. Saygın bir insan iseniz saygı gösterirsiniz. İnsanlara kılık kıyafetleri ile davranış sergilemek yanlış. Köydeki Fatma Bacıya farklı, şehirdeki bir hanımefendiye farklı davranmak hoş değildir. Böyle bir tavın ne insanlığa, ne örf ve adetlerimize yakışır. Sizler yönetici olarak öğretmen arkadaşlarınızın onurunu kendi onurunuzla bir tutmak zorundasınız” dedi.

İdarecinin temel görevinin huzuru sağlamak ve sorunları çözmek olduğunu vurgulayan Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “Sorun çözmek hem zor hem keyifli bir iştir. İdarecinin görevi huzuru sağlamaktır huzuru bozmak değil. Kamu hizmeti bir bütündür. Sorunlar önce kafalarda çözülmeli sonra fiiliyata dökülmelidir. Hepimizi amacı Türk toplumunun müreffeh bir yaşama kavuşmasını sağlamaktır. Amacımız da birdir çalışmanın yolu da birdir. Ülkeyi sevmenin yolu da çok çalışmaktır” diye konuştu.

VALİ’DEN MÜDÜRLERE ÖĞÜT
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 15:43:04
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 23:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?