22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Vali'den kaza açıklaması

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, dün meydana gelen trafik kazası sonucunda sıkıştığı yerden çıkarıldığında nabzı atmayan ambulans şoförünün, morga kaldırılmadan önce yapılan kalp masajı ile yeniden hayata döndürüldüğü yönündeki haberlere değinerek, “Demek ki ölmemiş” dedi.


Bir okul temel atma törenine katılmak üzere Bodrum'a gelen Vali Altıparmak, konu ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya, " Ölen hayata dönmez. Demek ki ölmemiş" şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde bir protokol imza törenine katılmak üzere ilçe kaymakamlığına gelen Muğla Valisi Ahmet Altırparmak,merdivenlerden çıkarken de konu ile ilgili Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan’a da söz etti.


Bilindiği gibi; Ortaca Devlet Hastanesi'nden Muğla Devlet Hastanesi'ne hasta getiren Kenan Kaya yönetimindeki 48 RD 010 plakalı ambulans, Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde seyir halinde iken Muğla Sanayi Sitesi'nden çıkış yaptığı belirtilen 48 P 4898 plakalı kamyonla çarpışmıştı. Devrilerek yan yatan ambulansın şoförü Kenan Kaya direksiyonda sıkışmıştı. 112 Acil Servis ekipleri, ambulansta bulunan hemşire Esin Mayda ve hasta Veysel Akşit'i hastaneye taşırken, direksiyonda sıkışan ambulans şoförü Kenan Kaya, Muğla Belediyesi AKS ekibi tarafından sıkıştığı şoför mahallinden kurtarılmıştı. Nabzının atmadığı görülen ambulans şoförü, Muğla Devlet Hastanesi morguna kaldırmak üzere yine ambulansla hastaneye götürülmüştü. 112 Acil Ambulansı'nda bulunan doktor Mine Aydın, hastane geldiğinde ambulans şoförünü son defa kontrol etmiş ve ambulans içerisinde yaklaşık 5 dakika kalp masajı yaparak tekrar yaşama döndürmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 20:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
belma IP: 78.173.205.xxx Tarih : 6.12.2008 11:35:09

bir insandan demek ki ölmemiş ölseydi hayata dönmezdi demek bu kadar kolay Vali bey için ama bir sağlık personeli olduğunu ve hasta kurtarmak için canı için savaş verdiğini biliyor mu acaba şu an yoğun bakım kapısında bekleyen eşinden ve onun için babam ölmeyecek ben onunla daha futbol oynayacağım diyen bir oğlunun olduğundan Vali Bey'in haberi var mı? çok çok özür dileyerek diyorumki insanlar söylediğiniz kadar hafife alınmamalı yorum sizin