6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Valilik'ten sürat tekneleri için uyarı

Geçtiğimiz yıllarda yaz sezonunda denizlerde ve sahil kenarında meydana gelen sürat motoru kazalarının önlenmesi amacıyla, Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, kaymakamlıklara kıyı emniyetinin alınması konusunda genelge gönderdi. 

Muğla Valisi M. Temel Koçaklar imzasıyla gönderilen genelgede, Muğla ilinin kıyı uzunluğuyla, doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklerine dikkat çekilerek, turizm sektörünü olumsuz yönde etkileyecek hususlara yer verilmemesi için tüm kişi ve kuruluşların azami duyarlılık göstermeleri ve üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getirmeleri istendi. 

Valilik genelgesinde, "Mavi Bayrak taşıma sorumluluğuna sahip kıyılarımızdan yararlanmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin, kıyılara çok yakın olarak seyreden ve kullanılan deniz vasıta ve sürat motorlarından tedirgin ve şikayetçi oldukları vaki intikallerden anlaşılmaktadır. 

Muğla ilinin muhteşem deniz kıyılarında açık plajların bulunduğu mahaller ile halkın denizden yararlandığı diğer yerlerde belirlenen emniyet şamandıraları içerisinden veya 200 metrelik kıyı deniz mesafesinde, sürat motorları ve jet skiler başta olmak üzere, benzer deniz vasıtaları ile yarış yapılması veya süratli seyredilmesi insanların can ve mal güvenliği bakımından önemli tehlikeler yaratmaktadır" denildi. 

Genelgede, bu konuda zaman zaman üzücü sonuçlarla karşılaşılan can ve mal kaybının önlenmesi gerektiğine dikkat çekilerek, bu konudaki Bakanlık ve Valilik genelgeleriyle, yayınlanan yönetmeliklere eksiksiz uyulması, turizm sezonu boyunca gerekli tedbirlerin alınması, sürekli takibinin yapılması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi" istendi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 18:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?