6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Valilikten turizm genelgesi

Muğla'da 2006 yılı boyunca turizmin verimli, etkin ve başarılı geçmesi amacıyla Muğla Valisi M. Temel Koçaklar tarafından Kaymakamlıklar ve ilgili kurumlara genelge gönderildi. 

Muğla Valisi M. Temel Koçaklar'ın gönderdiği genelgede dikkat edilmesi gereken hususlar ise, "Turizm amaçlı su üstü sporlarının, her yıl bakanlıkça belirlenerek ilan edilen alanlar içinde, izin belgesi alınarak yapılması, İlçe Sportif Turizm Kurulları tarafından belirlenen yükleme hadlerine uyulması, işletmelerin güvenlik kurallarını belirten yazıları, Türkçe ve İngilizce olarak görülecek yerlere asmaları, su üstü faaliyetlerinin, askeri yasak bölgelerle, doğal sit alanlarında yapılmaması, su üstü sporlarının giriş koridoru oluşturularak kıyıdan 200 metre uzakta yapılması, yüzme yerlerinin şamandıralarla belirlenmesi, yapılan çalışmalarda çevrenin rahatsız edilmemesi, deniz araçlarını kullananların yeterlilik belgesinin bulunması, kıyıda ilkyardım eğitimi almış kişinin bulunduğu bir can kurtarma botu ile en az 6 kilogramlık yangın söndürme cihazının bulunması, gözetleme kulesinin bulunması, su üstü deniz araçlarının 3 milden fazla sürat yapmaması" şeklinde sıralandı.
 Valilik genelgesinde ayrıca, yatlar ve deniz araçlarıyla yapılacak gezi, eğlence veya mehtap turlarında uyulması gereken hususlar için de, deniz araçlarının, mesleki kuruluşları içinde yer almasının teşvik edilmesi, sorumsuz davranışlara izin verilmemesi, tüm teknelerin yıllık işlemlerinin yeniden yapılması, gemi adamı cüzdanı olmayanların çalıştırılmaması, personel kimliklerinin liman başkanlıklarına ve güvenlik birimlerine bildirilmesi, günübirlik tur teknelerinde her seferden önce yolcu ve çalışanlar listesi kooperatif yetkililerine ve liman başkanlıklarına bildirilmesi, yolcu kapasitesinin aşılmaması, teknelere gece gezisi izninin verilmemesi, can yeleklerinin kilit altında olmaması ve teknelerde mutlaka çöp bidonlarının bulunması istendi. 

Valilik genelgesinin son bölümünde de ilgili her ilçede Kaymakam başkanlığında "Turizm Amaçlı Sportif Faaliyetler ve Denizde Can ve Mal Güvenliği İle Deniz Kirliliğine Karşı Alınacak Önlemler Komisyonu"nun oluşturulması, çalışmalara derhal başlanması ve sonucun Valilik'e bir raporla bildirilmesi istendi. as
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 23:56:41
Güncelleme :2 Temmuz 2006 Pazar 16:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?