7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Valinin gittiği köyler dert küpü

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, beraberindeki İl Genel Meclisi üyeleri ve yatırımcı daire müdürlerinden oluşan heyetle köylerde incelemelerde bulundu.

Köy köy dolaşan Aksoy, incelemeler sırasında "yol, su, elektrik, ek derslik, ebe ve işsizlik" gibi sorunlarla karşılaştı.

Vali Aksoy ve beraberindeki heyetin ilk ziyareti Pınar Köyü’ne oldu. Köy muhtarından sorunlar hakkında bilgi alan Aksoy, daha sonra Sazak Köyü’ne geçti.

Burada muhtar ve köylüleri dinleyen vali, yol, su ve 13 öğrenci mevcutlu köy okulunun öğretmeninin lojman sorunuyla karşılaştı. Heyet son olarak Köyceğiz İlçesi’nin en uzak köylerinden olan Otmanlar Köyü’ne gitti. Otmanlar Köyü sakinleri de bozuk olan yollardan ve işsizlikten dert yandı.

Hüseyin Aksoy, köy gezileri sonunda yaptığı açıklamada, "İlçe merkezlerine uzak köylerimizdeki sıkıntıları en aza indirmek için Özel İdare ve devlet bütçesiyle tüm gayretimizi sarf ediyoruz. Köylerimizdeki en büyük sorun yol, su ve elektrik. Su sorununun çözümü için Özel İdare bütçesinden ödenek ayrıldı. Yollardaki sıkıntıyı da yine kendi imkanlarımızla çözmeye çalışacağız. Diğer sıkıntıları aşmak için de daire müdürlerimize talimat verdim. İmkanlar ölçüsünde problemleri çözeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 11:44:45
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 17:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?