22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Vali'ye çipli kimlik kartı

İçişleri Bakanlığı’nın uluslararası standartlara uygun Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı projesi kapsamında, çipli kartların tanıtımı Muğla Valiliği’nde gerçekleştirildi. Türkiye’de Bolu Valisi’nin ardından Muğla Valisi’ne armağan edilen çipli kartlar, 2010 yılında tüm ülke çapında yaygın hale getirilecek.


Çipli kimlik kartlarının Bolu ilinde kullanılmaya başlandığını belirten İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Haluk Saatçi, kartların insan hayatını kolaylaştıracağını belirterek, “Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından geliştirilen çipli kimlik kartları ilk etapta eczaneler, hastaneler ve kamu kurumlarında kullanılacak. Yanmama özelliği olan bu kartlar sayesinde vatandaşlarımız artık tek kartla birçok işlemini yapabilecekler. Pilot bölge olarak seçilen Bolu'da dağıtılmaya başlanan kartlar ehliyet gibi küçültüldü. Kartın sol üst köşesine Türk bayrağı, sağ üst köşesine Türkiye haritası konuldu” dedi.


Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, kartların pratik ve kullanışlı olduğunu belirterek, “Bolu’da uygulamaya konan çipli kimlik kartları ile artık günlük yaşantımızda daha az kart taşıyacağız. Sahip olduğu özelliklerle hayatımızı kolaylaştıracak. Tüm vatandaşlık bilgilerimiz bu kartlarda muhafaza edilecek. 2010 yılından itibaren ülke genelinde yaygın hale getirilecek olan bu kartlar ile vatandaşlarımız ilk etapta devlet kurumlarında daha sonra da her yerde bu kartları kullanacaklar” diye konuştu.


ÇİPLİ KİMLİK KARTI
İçişleri Bakanlığı uluslararası standartlara uygun Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı projesini uygulamaya koydu. Yeni kimlik kartları pilot bölge seçilen Bolu'da verilmeye başlandı. Kartın üzerindeki çipe ad, soyad, doğum yeri, kan grubu ve diğer bilgiler yükleniyor. Sol üst köşede Türk bayrağı, sağ üst köşede mavi Türkiye haritası bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 13:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?