15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Yanan sadece ormanlar değil

Orman yangınlarına en hassas illerin başında gelen Muğla’da yaz sezonunda yanan ormanlık alanlarda çekilen fotoğraflardan oluşan sergi Muğla Öğretmenevi önünde sergilendi. Sergiye vatandaşların yanı sıra Perşembe günleri Muğla pazarına ziyarete gelen turistler de izledi.


Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cem Erkin ile birlikte sergi alanında basın mensuplarına bilgi veren Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, fotoğraf sergisinin diğer ilçelerde devam edeceğini belirterek, “Bir kare fotoğrafın bin kelimeden daha etkili olabiliyor. O yüzden bu fotoğraf sergisinin çok daha etkili olduğunu düşünüyorum. Orman yangınlarıyla mücadele bir savaş. Biz bu savaşı cephede tüm teşkilatımızla top yekün veriyoruz. Ancak vatandaşlarımız bu mücadeleyi televizyon ve gazetelerin yansıttığı kadarıyla görebiliyorlar. Biz Bölge Müdürlüğü olarak basın mensuplarının çektiği fotoğraflarlardan oluşan bu sergiyi düzenledik. Sergide bir orman yangınında teşkilatımızın yangına karşı karadan ve havadan verdiği mücadeleyi yansıtan kareler var. Ayrıca yananın sadece ormanlar olmadığını belgeleyen fotoğraflar da var. En can alıcı ve etkileyici kısmı da burası. Orman yangınında yanan hayvanların fotoğrafları sergiyi inceleyen insanları çok etkiliyor. Özellikle öğrenciler bu fotoğraflardan çok etkileniyor” diye konuştu.
İl Genel Meclisi Cem Erkin ise orman yangınlarına karşı mücadelede Bölge Müdürlüğü’ne destek için 2009 yılı bütçesinden pay ayıracaklarını belirtti. Erkin, “Yüzde 68’i orman olan Muğla ilimiz ne yazık ki orman yangınları açısından çok talihsiz bir kuşakta. Tüm önlemlere rağmen yine de orman yangını çıkabiliyor. Orman yangınları doğayı yok eden bir felaket. Geçtiğimiz günlerde Yılanlı’da çıkan orman yangınında yüzlerce hektar ormanlık alanı kaybettiğimiz gibi neredeyse yangınlara karşı mücadele eden işçi ve mühendislerimizi şehit veriyorduk. Yılanlı yangınında 6 arazöz ve 1 dozer yandı. Biz de İl Genel Meclisi olarak Orman Bölge Müdürlüğümüze orman yangınlarıyla mücadelede nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük. Önümüzdeki ay yapacağımız toplantıya Bölge Müdürümüzü davet ettik. Kendisinden neler yapılabiliriz konusunda bilgi alacağız. 2009 yılı bütçemizden adazöz alımı ve yangın göleti yapımı için pay ayırıcağız” dedi.


ACI MANZARALAR
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler birimi görevlilerince hazırlanan sergide, müdürlüğün sorumluluk alanındaki orman yangınlarındaki acı manzaralar gözler önüne seriliyor. Fotoğraflarla, çıkan yangınlarda sadece ormanların yanmadığı evlerin ve doğadaki diğer canlılarında yandığı anlatılmaya çalışılıyor.


Orman Bölge Müdürü Aydın, “Biz aslında ormanların ve içindeki canlıların yandığı fotoğrafları sergilemek istemezdik. Ormanların doğal güzelliklerini gösteren fotoğrafları kamuoyuyla paylaşmak isterdik. Ama orman yangınları da bir gerçek, yangınlarda kaçamayıp yanan canlılar da bir gerçek. İnsanlar bunları görsünler ki ormanın, doğanın ve yeşilin değerini daha iyi anlasınlar” dedi.


Yanan sadece ormanlar değil konulu fotoğraf sergisi daha önce Marmaris, Fethiye ve Bodrum ilçelerinde sergilenmişti. Acı manzaralardan oluşan fotoğraf sergisini şu ana kadar 50 bin kişi izledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 14:43:57
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 09:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?