8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Yangın helikopteri düştü: 5 ölü

Fethiye'de yangına müdahale için havalanan helikopter düştü. Helikopterdeki 5 personel hayatını kaybetti.

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Çövenli Köyü yakınlarında, orman yangınını söndürmeye giden bir helikopter düştü. Helikopterdeki 5 personel hayatını kaybetti.

Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Köyceğiz'de öğleden sonra çıkan orman yangınına müdahale için Fethiye Orman İşletmesi'nden havalanan yangın söndürme helikopteri ile Köyceğiz'in Çövenli Köyü yakınlarındaki Odmanlar Tepesi bölgesinde irtibat kesildi.

Helikopterin havalanmasının ardından kayalıklara çarparak düştüğü belirtiliyorKazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik ile Rus pilotlar Aleksandır Gavrılov, Nikolay Atepalıkhın ve Rus personel Sergey Khorokhorın.

TÜRK PİLOT 6 YIL ÖNCE YARALI KURTULMUŞTU
Bu arada pilot Atıf Ateşok, yönetimindeki Kamof-32 tipi söndürme helikopteri ile 28 Ağustos 2006'da Antalya'nın Kaş ilçesindeki orman yangınına müdahale ederken Gömbe Göleti'ne düşmüş, Ateşok ve yanındaki 4 kişi sulara gömülen helikopterden çıkmayı başarmıştı.

Yaralanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli hava pilot Ateşok, Orman Mühendisi Bayram Ceylan, Bulgar görevliler Vencslav Totev, Nicolay Nikolov ile teknisyen Sasho Petrov, köylülerin yardımıyla sağlık ocağına götürülmüş, ardından hastaneye sevk edilmişti.

 

 

 

...
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2012 Perşembe 19:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?