4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Yangın helikopterleri geldi

YANGIN HELİKOPTERLERİ GELDİ

Orman yangınları ile havadan mücadele amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne 4 adet yangın söndürme helikopteri ve iki adet de uçak tahsis edildi.

Helikopterlerden ikisi Fethiye ve Marmaris’te konuşlandırılırken, CL-215 tipi amfibik uçaklar da Milas-Bodrum Havalimanında konuşlandırıldı.

Orman yangınlarına en hassas illerin başında gelen Muğla’da, yaz sezonunda Fethiye, Marmaris ve Milas’ta birer adet orman yangın söndürme helikopteri konuşlandırılacak. Helikopterlerin haricinde iki adet de Türk Hava Kurumu’ndan kiralanan CL-215 tipi amfibik yangın söndürme uçağı bulunuyor. Amfibik uçaklar Milas-Bodrum Havalimanında konuşlandırılırken, Milas ve Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü’ne tahsis edilecek olan iki helikopterin Haziran ayı başında gelmesi bekleniyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yangın söndürme amacıyla toplam 4 helikopter ve iki adet uçak bulunacak.

Yangın söndürme helikopterlerinin haricinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Orman Bölge Müdürü’nün olası yangınlarda havadan keşif amacıyla bir de keşif helikopteri gönderilecek. Keşif helikopterinin de Mayıs ayının ortalarında gönderilmesi bekleniyor.

12 SANİYEDE SU ALABİLİYORLAR

Türk Hava Kurumu tarafından satın alınan ve Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen uçaklardan ikisi Muğla’da yaz sezonu boyunca olası orman yangınlarına karşı hazır bekletilecek. CL-215 tipi yangın uçaklarının özellikleri denizden, gölden suyun olduğu yerden tam duruş yapmadan uçuş sırasında suyla temas sırasında 12 saniyede 6 tonluk deposunu doldurabilmesi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Genel Müdürlük tarafından kiralanan 4 helikopter ve iki amfibik uçağın orman yangınlarının söndürülmesinde önemli etken olduğunu belirterek, “Muğla, coğrafi yapı olarak yüzde 68’i ormanlarla kaplı bir alan. Zaman zaman yangın işçilerinin ve arazözlerin giremediği ormanlık alanlar havadan müdahale ile söndürülüyor. Hava müdahalesinde helikopter ve uçaklar orman yangınının önlenmesinde önemli faktör. Muğla bölgesinde 2009 yılında 150 adet yangın göleti yapmayı hedeflemiştik. Şu anda 156 adet yangın göleti var. Helikopterler bu göletlerden 3-4 dakikada bir sorti yapabiliyor. Bu da orman yangının büyümesini engelliyor” dedi.

YANGIN HELİKOPTERLERİ GELDİ
YANGIN HELİKOPTERLERİ GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 12:48:04
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 14:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?