5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Yangında can pazarı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir işyerinde çıkan yangın kısa sürede üst kattaki eve sıçradı. Yanan evin içinde bulunan 1’i yabancı 3 kişi alevlerin arasından itfaiye merdiveni ile kurtarıldı.

Ortaca-Köyceğiz Çevre Yolu üzerinde bulunan Ferudun Fehmi Taçer’e ait iş yerinde bu sabah saat 06.35 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın işyerinin üst katında bulunan işyerine ait eve sıçradı.

Patlamanın etkisiyle camların kırılması üzerine işyeri sahibinin oğlu Fatih Taçer (38), Ukraynalı kız arkadaşı Tatsiana Storoverava (34) dışarı çıkmayı başarırken; anne Nuray Taçer (58) ise evin içinde kaldı. İşyeri ve evi saran alevlerle mücadelede Ortaca Belediyesi itfaiye ekipleri yetersiz kalınca Dalaman ve Dalyan’daki itfaiye ekipleri ve orman işletme müdürlüklerinden takviye istendi.

İş yerinde bulunan yangın tüpleri ve yanıcı maddelerin ardı ardına patlaması hem itfaiye ekiplerinin yangına yakın müdahalesini engellerken, çevreye de korkulu anlar yaşattı. Yangın esnasında evin içinde kalan işyeri sahibi Ferudun Fehmi’nin eşi Nuray Taçer, “Ben içerdeyim. Banyodayım, beni kurtarın” diye dakikalarca feryat etti. Binaya uzatılan itfaiye merdiveni ve maskelerle içeri giren itfaiye ekipleri, Nuray Taçer’i balkondan dışarıya çıkararak yanmaktan kurtardı. Dumandan etkilenen kadın, ambulansla hastaneye sevk edildi.

İşyerindeki önemli evrakları kurtarabilmek için yanan binaya giren Fatih Tacer de, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Hafif yanıkları ve başında kesikler oluşan Taçer, Ortaca Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Kafasına dikiş atılan Taçer’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2011 Salı 18:57:31
Güncelleme :23 Ağustos 2011 Salı 18:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?