4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Yaptırdığı caminin ilk cenazesi oldu

YAPTIRDIĞI CAMİNİN İLK CENAZESİ OLDU

Muğla’nın Yerkesik Beldesi Algı köyünde cami yaptıran hayırsever vatandaş, caminin resmi açılışından bir gün önce vefat etti. Yaptırdığı caminin ilk cenaze namazı da kendisi olan hayırsever vatandaşın cenazesine AK Parti Muğla milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden de katıldı.

Yerkesik beldesinin varlıklı işadamlarından Ali Özsoy'un babası Tahir Özsoy (73), 28 Ağustos’ta resmi açılışı yapılacak olan camide önce iftar yemeği vermek için hazırlık yapılıyordu. Hayırsever Tahir Özsoy, tarlada çalışan işçilerin yanına giderken, 2 metrelik bentten düştü ve beyin kanaması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan hayırsever işadamı Tahir Özsoy, kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Cami açılışından bir gün önce yaşamını yitiren Tahir Özoy’un cenazesi kendi yaptırdığı camide kılındı.

Cenaze törenine AK Parti Muğla milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Belediye Başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Algı köyünde düzenlenen cenaze töreninin ardından Tahir Özsoy köy mezarlığında toprağa verildi.

BABAMIZ HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Tahir Özsoy’un işadamı oğulları Ali ve Mehmet Özsoy, “Babamızın en büyük hayali Algı köyüne cami yaptırmaktı. Bu hayalini gerçekleştirdi. Hem de Ramazan ayına yetiştirerek. Önce iftar verecekti, ardından 28 Ağustos’ta da caminin resmi açılışı yapılacaktı. Ömrü yetmedi. Hayırlı bir ayda, hayırlı bir günde toprağa verdik. En azından yaptırdığı camide namazını kıldı öyle vefat etti” dediler.

YAPTIRDIĞI CAMİNİN İLK CENAZESİ OLDU
YAPTIRDIĞI CAMİNİN İLK CENAZESİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 12:19:01
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 12:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?