15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Yarış öncesi kokteyl

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Balkan Fizik Birliği 2. Uluslar arası Üniversite Öğrencileri Fizik Proje Yarışması'nın açılışı gerçekleştirilirken, açılış öncesi öğrenciler kokteylde bir araya geldi.


Nurol Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan ve Türk Fizik Derneği'nin tarafından düzenlenen 18-20 Ağustos 2008 tarihleri arasındaki yarışmanın Bodrum Kaymakamlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Bodrum Belediyesi, Balkan Fizik Birliği’nin desteği ile organize edildiği bildirildi.


Açılış öncesi ilçeye gelen konuklar dün akşam Bodrum Belediyesi tarafından Gümbet'te bulunan kafeteryada düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Kokteyle katılanlar arasında Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş ve Balkan Fizik Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Arık da yer aldı. Yarışma hakkında bilgi veren Balkan Fizik Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Arık amaçlarının balkanlarda Fizik bilimini geliştirmek olduğunu belirterek "Bu nedenle özellikle genç insanlara önem vermek istiyoruz. Bu yarışmada onlardan bir tanesi. Yarışmada öğrenciler guruplar halinde proje hazırlıyorlar ve sunuyorlar. Bu sene ikincisi yapılıyor" dedi.


Yarışmaya 100 civarında öğrenci ve 40 proje katıldığı belirtilirken, Türk Fizik Derneği Kongresinin de Bodrum’da gerçekleştirileceği bildirildi. Arık "Bu kongrelere 800-900 kişi katılıyor. Avrupa Fizik Birliği bizim bu kadar çok katılımlı konferanslar düzenlememizi kıskanıyor. İnşallah bir Avrupa Fizik Kongresini de İstanbul’da toplayacağız. Bu arada Türkiye olarak misafirperverlik alanında öndeyiz, inşallah Fizik alanında da öne geçeceğiz" dedi.


Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan da bilimsel bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Kokteyl sonunda katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdi.


Bodrum'da bugün başlayan proje yarışmasının ardından 21- 24 Ağustos tarihlerinde 6. Uluslararası Öğrenci Konferansı - ISCBPU-6 bilimsel toplantısı, 25 – 29 Ağustos tarihleri arasında Türk Fizik Derneği 25. Uluslararası Fizik Kongresi ve 2-5 Eylül tarihlerinde de Türk Fizik Derneği IV. Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu'nun gerçekleştirileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?