4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Yatağan kalite kurulu oluşturuldu

YATAĞAN KALİTE KURULU OLUŞTURULDU

Muğla’nın Yatağan ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimin daha kaliteli ve uygulamaya yönelik çalışmalarını aktif hale getirmek için, İlçe Kalite Kurulu oluşturdu. Eğitimin kalitesine bir bölümden değil, tümden yaklaşım mantığını benimseyerek oluşturulan kurul aktif olarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tüm il ve ilçelerde var olan bu kurul ilk kez Yatağan ilçesinde aktif hale getirildi. Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Şaşmaz, ilçede bu kurulu oluştururken farklı bir misyon yüklediklerini belirterek, “Eğitimin tüm bileşenleriyle birlikte kalite kuruluna farklı bir işlev yükledik. Biz Toplam Kalite Anlayışını kağıt üzerinden alıp hayata geçirdik. Bunu yaparken 10 birime ayırdık. İnsan kaynakları yönetiminin daha farklı, kendi insan gücümüzün ortaya koyabildiği AR-GE’yi kurduk. AR-GE ile, hem öğretmen, hem öğrenci, hem veli hem de doğal kaynakları tarama açısından istediğimiz bilgiye ulaşabiliyoruz. Bunun yanında sanat birimini kurduk. çünkü eğitimde sanat, olmazsa olmaz. Hemen altında da, eğitimde başarıyı arttırıcı, ortak sınavları yönlendirici, biraz daha felsefi boyutta kalabilecek ölçme-değerlendirme birimini kurduk. Toplam Kalite Anlayışında iki şey önemlidir. Paylaşımcı anlayış, katılımcı yönetim. Yani; tam demokrasi. Biz bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Şaşmaz, İlçe Kalite Kurulu’nun her 15 günde bir toplandığını ve ilçedeki eğitimi masaya yatırdığını kaydederek, “Neyiz, ne yapıyoruz, gücümüz ne? Sorularına AR-GE’den gelen sonuçlara göre cevaplar arıyoruz. Kurulumuzda ‘Biz’ mantığını nasıl oturtabilirizin üzerinde çalışıyoruz. Tüm okullarımıza “Bu okul bizim” sloganlarını yazdırdık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, çocuklarımızın okullarda mikrofona ve kendini gösterme etkinliklerinde iletişim kanallarının kapalı olduğunu gördük. Bu aşamada biz, çocukların medeni cesaretini, içlerinde olan özgüvenlerini geliştirici çalışmalar yaptık. Performans saatleri düzenledik. Bu saatlerde yetenekli veya bir etkinliği hazırlayıp da sunamayan, gösteremeyen enerji dolu çocukların enerjilerini başka çocuklara da aktarabilmeleri için kanal açtık. Bayrak töreninden 10 dakika önce mikrofona alışacaklar ve performanslarını arkadaşlarına gösterecekler. Yaklaşık 5 haftadır uygulanan bu sistem, özellikle ilköğretimde çok güzel ürünler ortaya çıkardı” diye konuştu.

YATAĞAN KALİTE KURULU OLUŞTURULDU
YATAĞAN KALİTE KURULU OLUŞTURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:44:05
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 20:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?