5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Yatağan’da ishal vakası

YATAĞAN’DA İSHAL ŞÜPHESİ

Muğla'nın Yatağan ilçesinde 20’ye yakın çocuk ishal, ateş, kusma ve baş dönmesi şikâyetiyle hastaneye başvurdu.

Hastane acil servisinde tedavi altına alınan çocuklar, 3 saate yakın gözlem odasında müşahede altında tutuldu ve serum verildi. İshal, bulantı, kusma ve baş dönmesi şikâyetiyle hastaneye gelen çocuklardan bazıları tedavilerinin ardından, taburcu edildi.

Yatağan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Sibel Karadağ, “Yatağan’da her yıl yaz döneminde bu tür ishal, kusma, ateş ve baş dönmesi vakaları yaşanıyor. Biz Yatağan Devlet Hastanesi olarak bu ishal vakalarının yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri alıp, vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Yaz aylarında özellikle bu tür vakalar, sıcak havalar ile yeteri kadar hijyen sağlanmaması ve gıdaların çabuk bozulmasından dolayı kaynaklanıyor. Vatandaşlar özellikle dışarıdan açık gıdaları alıp tüketmemelidir. Sebze ve meyveleri iyice yıkadıktan sonra tüketmelidirler. Şunu da belirtmek isterim ki son bir haftadır yaşanan bu ishal, kusma, ateş ve baş dönmesi vakaları içme suyundan kaynaklanmamalıdır” dedi.

Yatağan’ın CHP’li Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, “Yatağan Belediyesi olarak bizim şehir merkezindeki içme sularımız tamamen temiz. Bu konuda elimizde Belediye olarak içme sularımızın temiz olduğuna dair raporlar mevcut. Bu tür yaşanan ishal, bulantı, ateş ve baş dönmesi gibi vakalar havaların aşırı derecede sıcak olması ve hijyen konusunda yeteri kadar dikkatli davranılmamasından dolayı kaynaklanmaktadır. Halkımızın bu konuda içi rahat olsun. İçme sularını gönül rahatlığıyla kullanabilirler” diye konuştu.

YATAĞAN’DA İSHAL ŞÜPHESİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2011 Perşembe 14:19:02
Güncelleme :14 Temmuz 2011 Perşembe 15:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?