16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Yatağan'da kene vakası

Muğla’nın Yatağan ilçesi Yeni Mahallede Orman İşletme Müdürlüğünden emekli Mustafa Yörük’e evinin bahçesinde kene ısırdı. Kene ayak bileğinde kalan Mustafa Yörük, hastaneye giderek tıbbi müdahale yapıldı.


Yatağan Devlet Hastanesinde doktorlar tarafından yapılan operasyon sonrası Mustafa Yörük’ün ayağındaki kene çıkarıldı. Mustafa Yörük’ün ayağından çıkarılan kenenin, diğer illerde görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi rahatsızlığı veren ve ölümcül virüs taşıyan kenelerden olmadığı açıklandı. Hastane yetkilileri, “Hastanın ayağındaki keneyi başarılı bir operasyon sonunda çıkardık. Şu anda hastanın sağlık durumu gayet iyi. Merak edilecek bir durum yok. Ama 10 günlük bir gözlem sürecinde olacak. Bu süre içinde hastada yüksek ateş, bulantı ve kusma gibi belirtiler olursa hemen en yakın devlet hastanesine başvurması gerecek” diye konuştular.
Evinin bahçesinde bahçe işleri ile uğraşırken kene ısıran Mustafa Yörük; “Akşam saatlerinde evimin önünde bahçe işleriyle uğraşıyordum. İşim bittikten sonra üzerimi temizlerken, ayağımdaki ısırık izlerini ve acıyı hissettim. Hemen Yatağan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdum. Doktorlar yaptıkları müdahale sonrası keneyi ayağımdan çıkarttılar. Şuan da durumum iyi. Ama 10 günlük süre içinde bir sorun yaşarsam, hemen hastaneye başvuracağım” dedi.


Tıbbi operasyon ile Mustafa Yörük’ün ayağından çıkarılan kene bir tüp içine konularak, İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 17:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?