22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Yelken kursunda sular duruldu

Muğla'nın  Bodrum İlçesi'nde optimist yaz kursuna katılan 7 yaşındaki Yiğit Top'un yelkeni yırttığı için antrenörü tarafından 1 saat boyunca ıslatılıp güneş altında yakıcı sıcakta bekletilmesi ve bu cezaya itiraz eden Hale Kıyıcı'nın torununun da kurstan atılmasının ardından Yelken Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Ahızkalı Bodrum'a gelip incelemelerde bulundu.


Yiğit Top'a 1 saate yakın kızgın güneşin altında bekleme cezası verdiği ifade edilen antrenör Serdar Çiçek uyarılırken, Hale Kıyıcı'nın torunu 8 yaşındaki Osman Akar da kursta yeniden yelken antrenmanlarına başladı. Akar'ın kurstan uzaklaştırılması kararının yanlış anlaşıldığını savunan kurs yöneticisi Meral Günday, “Aniden gelişen olaylar ve veli Kıyıcı’nın asılsız iddiaları kulüpte gerginlik yarattı. Gerginliğin uzamaması için böyle bir karar almıştık, ancak Osman ile bir sıkıntımız yok. Bu nedenle bugünden itibaren antrenmanlara yeniden başladı” dedi.


İl Temsilcisi Ahıskalı da yaptığı inceleme sonucunda antrenörün büyük bir kusurunun bulunmadığını, olayın yelkende verilen sıradan cezalardan biri olduğunu belirterek, “Olayı duyar duymaz Muğla’dan Bodrum’a geldim. Adı geçen sporcu ile görüşmeye gerek görmedim. Babası ile görüştüm, şikayetçi olmadığını söyledi. Antrenör ise normal kurallar içerisinde ceza verdiğini söyledi. Yelken veya bir başka sporda bu tür antrenman yapmama, antrenmana çıkartmama gibi cezalar verilebilir. Kulüpte görüştüğüm veliler ise olayın doğru olmadığını belirttiler. Ancak tepki gösteren velinin psikolojik sorunları olduğunu ve olayı abarttığını öğrendim. Bizim için olay kapanmıştır” diye konuştu.


BEYİN KANAMASI GEÇİRSE NE OLACAKTI?


İki veli ile birlikte olaya tepki gösteren Hale Kıyıcı ise “7 yaşındaki çocuğu gözlerimin önünde üzerine su tutup, güneşe dikerek cezalandırdılar. Bunu çocuk da antrenörün kendisi de kabul etti. Ardından tepki gösterdim diye paramı elime verip torunumu kurstan alıp gitmemi istediler. Bunlar 7- 8 yaşındaki çocuklar. Eğitimde hatanın karşılığı ceza olmamalı. 7 yaşındaki çocuk kızgın güneş altında beyin kanaması geçirseydi bunun hesabını kim verecekti. Bugün torunumu kursa yeniden aldılar. Nerede olursa olsun geleceğin çocuklarına yapılan onur kırıcı ve sağlık dışı cezalara tepki göstermeye devam ederim. Umarım yöneticiler de antrenör de bundan ders almıştır” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?