16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Yelken yarışları nefes kesti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 7.'si düzenlenen Yelken Kış Trofesi'nin ikinci gününde rüzgarlı havada gerçekleşen yarışlar, oldukça çekişmeli geçti.

Zaman zaman 4 ila 5 kuvvetine kadar çıkan rüzgarda yarışmacılar zor anlar yaşarken, tekneler de kaza tehlikesi geçirdi.
Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından düzenlenen ve 7 ayaktan oluşan "2008 BAYK Kış Trofesi'' yarışlarının ikinci ayağının ikinci günü sona erdi.

Yarışlarda IRC Cruiser sınıfında 27 tekne 9 millik olimpik rotada yarıştı. IRC sınıfında ise 19 tekne 12'şer millik 2 olimpik rotada mücadele etti. Tekneler saat 10.00'da denize açıldı. Rüzgarlı havada yelkenlilerin mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu. Öğle saatlerinden sonra zaman zaman rüzgar hızı 4 ila 5 kuvvetine kadar çıktı. Yer yer yağmurun da etkili olduğu yarış sırasında, yarışmacılar dönüş noktalarında yelkenlerini kontrol etmekte güçlük çekti. Bazı teknelerin yelkenleri zarar görürken, yelkeni yırtılanlar da oldu.

Dün iki teknenin çarpışması sonucu gövdesinde delik oluşan bir teknenin su alarak batma tehlikesi geçirmesinin ardından yarışların bugünkü bölümünde de yelkenliler çarpışma tehlikesi atlattı. Akşam saatlerine doğru sona eren yarışlarda dereceye girenlerin, rating puanların hesaplamasından sonra belli olacağı
bildirildi.
Son ayağı Mayıs ayında yapılacak olan kış trofesi, 25 Mayıs 2008 tarihinde düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 22:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?