8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Yemeğini yiyip öldürdüler

Muğla’nın Fethiye ilçesinde öldürülen oto yedek parça satıcısının, 300 TL ve banka kartını çalmak isteyen 2 şahıs tarafından birlikte yemek yedikten sonra öldürüldüğü ortaya çıktı. Zanlılardan biri Mersin’de yakalanarak tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Fethiye'de 10 gün önce oto yedek parça satıcısı Tahir Şener Özcan’ın (65) öldürülmesi olayıyla ilgili çalışmalarını sürdüren İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, iki evlilik yapmış 3 çocuk babası Özcan’ın cebindeki paranın çalınmış olabileceği ve zanlıların ATM kartını kullanabileceği ihtimali üzerine banka şubeleriyle temasa geçti. Yapılan araştırmada, cinayetin işlendiği gece ölen şahsın banka kartının kullanıldığı ve 3. kez yanlış şifre girilmesi sonucu kartın bankamatikte kaldığı belirlendi. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, kimliklerini belirlediği 2 şahsın devamlı birlikte hareket ettiğini belirledi. Zanlılardan Yakup A.’nın (18) Fethiye’de bir fırıncıda çalıştığını ve Özcan ile sık sık görüştüğünü belirleyen ekipler, diğer zanlı Haşim D’nin de Yakup A. ile birlikte aynı fırında çalıştığını tespit etti. Şahısların cinayetin ardından öldürdükleri Özcan’dan 300 TL çalarak sahte kimlikle İzmir’e ardından İstanbul’a gittiği öğrenildi.

Mersin’e kaçtığı belirlenen Yakup A., yakalanıp Fethiye’ye getirildi. Cinayetin hırsızlık amacıyla İstanbul’dan tanıdığı hırsızlık zanlısı Haşim D. ile yaptıklarını itiraf eden Yakup A., Tahir Şener Özcan’ın 300 TL’si ile ATM kartını çaldıklarını belirtti. Yakup A.’nın Haşim D.’ye Özcan’ın parasını çalıp araba satın almayı söylediği ve cinayet günü Özcan’ın evinde birlikte yedikten sonra Özcan’ı boğazından bıçaklayarak öldürdükleri öğrenildi.

Yakup A.’nın tatbikat sırasında soğukkanlı olması dikkat çekerken, şahıs sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haşim D'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2012 Perşembe 17:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?