8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Yeni Başkan AKP'li Alper

Muğla İl Genel Meclisi Başkanlığı’na seçimle AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Çağrı Alper getirildi. Son kez meclise başkanlık yapan Vali Hüseyin Aksoy, meclis başkanı ve üyelerine başarılar diledi.

Yeni Yerel Yönetimler Yasası uygulamasında ilk adım Muğla’da atıldı. Muğla Valisi Hüseyin Aksoy yönettiği son toplantıda, yeni 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunu’nun yeni düzenlemeler getirdiğini belirterek, "Yeni yasanın ortaya getirdiği durum nedeniyle son kez il genel meclisine başkanlık yapıyorum. Bundan böyle il genel meclisi, meclis üyelerinin kendi içinden seçeceği bir başkan tarafından yönetilecek. Yeni yasa hayırlı olsun. Bu vesileyle seçilecek olan meclis başkanı ve vekilleriyle katip üyelere başarılar diliyorum. İnanıyorum ki meclisimiz bu yeni dönemde de Muğla’ya hayırlı işler üretecektir" dedi.

Vali Aksoy’un açış konuşmasının ardından organ seçimlerine geçildi. CHP ve DYP’nin ittifak arayışlarından sonuç çıkmadığı için gruplar ayrı ayrı aday gösterdi. 2 yıl süreyle meclis başkanlığına AK Parti Av. Çağrı Alper’i aday gösterirken, CHP Oğuz Kutsi Hakan’ı, DYP de Ramazan Cesur’u aday gösterdi. Oylama sonunda AK Parti adayı Alper 23 oy alırken, CHP adayı Hakan 13, DYP adayı Cesur da 8 oyda kaldı. Daha sonra 1. ve 2. meclis başkan vekillikleri seçimleri yapıldı. Meclis 1. Başkan Vekilliği’ne 23 oyla Fethiye’den AK Parti’li Musa Cem Erkin getirilirken, CHP adayı Ceyhan Eroğlu 13 oy aldı. DYP ise aday göstermeyerek boş oy kullandı. Meclis 2. başkan vekilliğine de aynı şekilde Milas’tan AK Parti’li üye Yusuf Esen seçildi. Meclis 2 asil katip üyelikleri için AK Parti Mehmet Aydın ve Eray Çiçek’i aday gösterirken, CHP Suat Esin ve Tufan Subay’ı aday gösterdi. DYP’nin aday göstermediği seçimde AK Parti adayları meclis katip üyeliklerini aldı.

AK Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Nil Hıdır ve CHP İl Başkanı Vecdet Seçer ile DYP İl 2. Başkanı Erol Kapiz’in de hazır bulunduğu toplantıda, Vali Hüseyin Aksoy’un verdiği bilgiye göre, yeni yasal düzenlemelere göre, Muğla İl Genel Meclisi bundan sonra her ayın ilk haftası toplanacak. Yılda sadece bir ay tatil olacak. Yeni dönemin ilk toplantısı ise 3 Nisan Pazartesi günü başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 13:15:26
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 11:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?