4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Yerel televizyona para cezası

YEREL TELEVİZYONA ASILSIZ VE KASITLI HABERDEN  PARA CEZASI

Marmaris ilçesinde yayın yapan ve CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a yakınlığı ile bilinen Marmaris TV isimli yerel televizyon kanalına, Marmaris'in en büyük açık hava diskosu Club Areena'nın sahibi Kamil Issı hakkında asılsız, kasıtlı haber yapmak, hedef göstermek ve küfretmek suçlarından dolayı Marmaris 2. Sulh Ceza Mahkemesince 87 gün adli para cezası verildi. Marmaris 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar taraflara tebliğ edildi.

2 yıl önce yayın hayatına başlayan ve Marmaris Belediye başkanı Ali Acar'a yakınlığıyla bilinen, Belediye Başkanı Ali Acar'ın "Herkes Marmaris TV'ye 'Acar TV diyor. Ne olmuş yani benimse" dediği yerel televizyon kanalı, Marmaris 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 87 gün adli para cezası ile cezalandırıldı.

Davaya konu olan şikayette, Güney Ege'nin en büyük eğlence merkezlerinden Marmaris barlar sokağındaki Areena Disko'nun sahibi Kamil Issı hakkında, yayınlarında "AK Parti provokatörü", "Belediyeye borcu var", "Bu illet Marmaris'ten uzaklaştırılmalı", "Diskocu Kamil", "Malum kişi" gibi ifadeler kullanan Marmaris TV ve haber müdürü Hayriye Keskin Akok'a geçtiğimiz günlerde ceza davası açıldı. Marmaris 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması dün gerçekleşti. Duruşmaya Areena Disko sahibi

Kamil Issı ve Marmaris TV adına Haber Müdürü Hayriye Keskin Akok avukatları ile birlikte katıldı. Marmaris TV adına savunma yapan haber müdürü Hayriye Keskin Akok, savunmasında "Haberlerde hakaret ettiğim doğru değildir. Haber kaynaklarının bize aktardığı haberleri biz haber programımızda yayınladık Yayınlarımız herhangi bir hakaret unsuru taşımamaktadır Biz olanları ekranlara taşıyoruz. Haber yapma özgürlüğü bize bu hakkı tanımaktadır" derken, Areena Disko sahibi Kamil Issı ise "Haber bültenlerinde,

benimle ilgisi olmayan konuları benimle ilişkilendirmeye çalışarak son derece seviyesiz, çirkin yayınlar yapmışlardır. Adı geçen televizyonla ilgili başka davalarım da devam etmektedir. Haberlerinde sürekli hem şahsım hem sahibi olduğum Areena Disko'yu yıpratmaya çalışıyorlar, yalan haber yapıyorlar, hakaret ediyorlar, küfrediyorlar" dedi.

Yapılan duruşma sonunda mahkeme heyeti, yerel televizyon kanalı Marmaris TV'nin haksız olduğuna karar verdi. Marmaris 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, söz konusu yerel televizyonun muhatabı hakkında kasıtlı haber yaptığını belirterek televizyonun haber müdürü Hayriye Keskin Akok'un Issı'ya hakaret etme suçunu işlediğini ve TCK'nın 125/1 maddesi uyarınca 90 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verirken, suçu alenen işlediği için 1/6 oranında arttırılarak 105 gün adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, cezayı Akok'un geçmişi, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlarını göz önüne alarak cezayı 87 güne indirdi ve para cezasını bin 740 TL olarak belirledi. Mahkeme, avukatlık ve mahkeme giderlerinin de Akok tarafından ödenmesine karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 10:15:00
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 12:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?