4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Yerkesik’te kapia biber yetiştirilecek

YERKESİK’TE KAPİA BİBER YETİŞTİRİLECEK

Muğla ve ilçelerinde son yıllarda başta Tarım İl Müdürlüğü olmak üzere ilgili kuruluşlar ve çiftçilerin alternatif tarım ürünlerine yönelik arayışları ve uygulamaları yaygınlık kazanıyor.

Bu çalışmalar çerçevesinde Yerkesik Belediyesi’nin girişimleri sonucu Yerkesik’te Kapia cinsi biber ve soğan demotrasyonu gerçekleştirilecek. Başarı beklenen deneme üretiminden sonra bu iki ürünün bölgede üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Deneme üretimi Nevzat Çolak adlı çiftçinin arazisinde gerçekleştirilecek. Ekim için gerekli çalışmalar arazide yapılacak olan toprak analizinin ardından başlatılacak.

Bu konudaki girişimlerini değerlendiren ve demotrasyon çalışmalarına bölgede öncülük eden Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, “Bölgemiz tarım bölgesi. Artık tütün yok. Dolayısıyla çiftçilerimizin alternatif ürünlere yönelmeleri gerekir. Tarım İl Müdürlüğü’nün bu açıdan çok önemli çalışmaları var. Böyle bir taleple gittiğimizde olumlu karşıladılar ve girişimlere başladık. Deneme üretimi yapacak çiftçimizi ve arazisini belirledik. Teknik çalışmalar sürüyor. Yapılan iklim ve toprak değerlendirmeleri sonucu bu bölgede Kapia cinsi biber ile soğan üretiminde başarı sağlanabileceği öngörüldü. Bu tür projeler Tarım İl Müdürlüğü’nün tam destek sağladığı projeler. Çiftçimiz sadece arazisini gösterecek ve uzmanların denetim ve direktifleri doğrultusunda ekim ve üretim gerçekleştirecek. Deneme üretiminin başarı ile sonuçlanacağından eminim. Bunu gördükten sonra da bölgemizde bu iki ürünün üretiminin yetiştirilmesini yaygınlaştırmayı ve daha sonra da bu ürünlerin pazarlanması konusunda çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde büyük katkılar sağlayan Tarım İl Müdürlüğümüz yetkili ve uzmanlarına, deneme üretiminde gönüllü olan çiftçimize teşekkür ediyorum” dedi.

YERKESİK’TE KAPİA BİBER YETİŞTİRİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 12:57:00
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 13:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?