22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'Yeter ki Atatürk'ü sevsin'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, kıyafeti ne olursa olsun insanların özgürce düşüncesini ortaya koymasından yana olduklarını belirterek, "Atatürk'le, laiklikle sorunu olmayan herkesi, siyasi görüşü bizimle birleştiği sürece kabul edeceğiz" dedi.


Muğla'nın Milas ilçesini ziyaret eden CHP lideri Deniz Baykal, ilçede bin 500'e yakın partili tarafından karşılandı. CHP'ye katılan aralarında eski DP'li Milas Belediyesi Meclis üyesi Hüseyin Çomak'ın da bulunduğu bazı partililere rozet takarak kutlayan Baykal, yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Baykal, "Hani adam başına gelir 10 bin dolar olmuştu. Ailede beş kişi varsa 50 bin dolar. Bu da yılda 65-70 bin YTL, ayda 5 milyar. Nereye gidiyor bu para. Milas'taki pamukçunun,
esnafın hali iyi değil mi? Yoksa cambazlık mı yapılıyor? Hani Türkiye kalkındı da zengin oldu. Bunlar geldiğinde Türkiye'nin dış borcu 220 milyar dolardı. Şimdi ne kadar borcu var Türkiye'nin; ödendi 200'e mi düştü. 250 mi oldu? 300 mü oldu? 200 aldılar 280 ek dış bor yaptılar ve 500 oldu 500. Kaç yılda yaptılar bu işi 6 yılda. Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş bütün hükümetler Erbakan, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz dahil tümünün yaptığı borçlar 220 milyar dolar. Bunlar 6 yılda 280 milyar daha borç yaptı.


Devletin borcu arttı, vatandaşın sıkıntısı da arttı. Gençler iş bulamıyor. Tesisler, gelir getiren ne varsa tümü satıldı. Bunu iyi niyetli bir tablo görmek mümkün mü? Türkiye'de en rahat hükümeti kurdular. Tek başına iktidar kurdular. İki dönem üst üste dünyada ferahlık varken başa geldiler. Şimdiki tablo bu" diye konuştu.


Çarşaflıların partiye katılımıyla ilgili rahatsızlık duyanlara da cevap veren Baykal, hiç kimsenin kıyafetinden ötürü rahatsızlık duymadıklarını söyledi. Kıyafeti ne olursa olsun insanların özgürce düşüncesini ortaya koymasından yana olduklarının altını çizen Baykal, şunları kaydetti: "Bizim gözümüzde herkes kıyafeti ne olursa olsun özgürce düşüncesini ortaya koyar ve biz de onlarla el ele veririz, birlikte çalışırız. Bu bakımdan her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Geçenlerde bir katılım töreni düzenledik. O katılım töreninde katılanların eşleri, kardeşleri de oradaydılar. Onların bazıları başörtülüydü. Çarşaflısı var, türbanlısı var. Diyor ki; 'Biz AK Parti'ye oy verdik. Ama AK Parti'nin gidişatını gördük. Bu gidişata bir dur demek gerektiğine inanıyoruz. Buna dur diyecek parti olarak da Cumhuriyet Halk Partisi'ni görüyoruz. Bu memleketin bir sağlam partisidir. Sizleri dinliyoruz. Sizleri izliyoruz. Söylediklerinizin samimi olduğuna inanıyoruz. Bunlara dur demenin yolunu da Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılmakta buluyoruz. Şimdi biz Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılacağız da, bizim bu yanımızdaki hısım akrabanın başı örtülü diye hayır başınızı açın, başınızın örtüsünü değiştirin öyle Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılın der misiniz demez misiniz' diye sordular. Ben de dedim ki; bir an bile tereddüt etmeden, siz samimiyetle bu kararı aldıysanız başımızın üstünde ne olursa olsun memnuniyetle, başımla beraber kabul ederim dedim. Türkiye 2 haftadan bu yana bunu konuşuyor. Bizim ilkelerimiz, inançlarımız ortada. Biz laik demokratik cumhuriyete inanıyoruz. Ona yönelik ciddi tehlikenin olduğuna inanıyoruz. Bu hükümetin elinde fırsatını bulsa laik demokratik cumhuriyeti tahrip edeceğini de biliyoruz. Ona karşı da mücadele verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ama biz bu mücadeleyi verirken bize destek olacak vatandaşlarımızı, eğer siyasetleri bizimle aynı noktadaysa kıyafetlerini engel olarak çıkarmayı reddediyoruz. Bunu anlayışımıza sığdırmıyoruz. Bizim gözümüzde herkes kıyafeti ne olursa olsun özgürce düşüncesini ortaya koyar ve biz de onlarla el ele veririz, birlikte çalışırız. Bu bakımdan her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Kimseyi kıyafetiyle mahcup etmiyoruz. Kimseyi suçlamıyoruz. Yeter ki gerçekten bu memleketi sevsin. Yeter ki gerçekten anayasamızın laik cumhuriyet ilkesini içine
sindirsin. Yeter ki gerçekten Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıksın. Bugün çok mutlu olduk. Bizlere güç verdiniz moral verdiniz sizin adınıza mücadele vermeye devam ediyoruz. Yalnız değilsiniz, görüyorum ki biz de yalnız değiliz. Partimize katılacak olan yeni kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Arkadaşlarımızın yakasına bu altı oklu Cumhuriyet Halk Partisi rozetini hep birlikte takalım."
Törende, CHP'ye katılan 710 kişiye rozetleri takıldı

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 18:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?