22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Yıkım değil meydan savaşı

Muğla’nın Milas ilçesinde özel araziye izinsiz olarak yapılan iki gecekondunun yıkımı sırasında; gecekondu sahipleriyle polis arasında gerginlik yaşandı. Yıkımı engellemeye çalışan gecekondu sahiplerine müdahale eden güvenlik güçleri, iki kişiyi gözaltına aldı


Edinilen bilgiye göre; Milas merkez Güneş Mahallesi’ndeki özel bir araziye izinsiz olarak yaklaşık 3 ay önce inşa edilen, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan iki barakanın yıkılması için Milas Belediye Meclisi’nde karar alındı. Bu sabah polis ekipleriyle birlikte alınan kararının uygulanması için barakaların bulunduğu bölgeye gelen Milas Belediyesi’ne ait iş makineleri her iki ayrı gecekonduda yaşanan yaklaşık 15 kişinin direnişiyle karşılaştı. Yıkım kararına tepki gösteren ve yıkımı engellemeye çalışan iki kişi, polis ekiplerine bıçak çekerek saldırmak istedi. Polise sözlü olarak da sataşan şahıslar, eylemlerini sürdürünce yaşanan kısa bir arbedenin ardından yaka paça gözaltına alındı.
Olayların yatışmasının ardından Milas Belediyesi ekipleri tarafından yıkım çalışmalarına başlandı. Özel araziye izinsiz olarak inşa edilen barakalar kısa bir süre sonra bulundukları yerden kaldırıldı. Yıkım ekibine ve güvenlik güçlerine zor anlar yaşatan iki şahıs, polis otosuna bindirilerek karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?