16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Yol çalışmasına tarihi eser engeli

Muğla merkez Eğer Gediği Mevkiinde yapılan tali yol çalışması sırasında eski dönemlere ait tarihi eser kalıntıları ortaya çıktı.

25 metrelik Atatürk Bulvarı’nı Karayoluna bağlayan kavşağın güney sırtlarında yapılan tali yol çalışmasında halen kullanılabilir durumda olan Su Kemeri ve çevresinde bazı tarihi eser kalıntıları ortaya çıktı. Su kemerinin büyük bir incir ağacının altında gizli bir şekilde kaldığı gözlendi. Su kemerinin yakınında tarihi kalıntılar ve küçük bir mağara bulunuyor.


Tarihi eser kalıntılarının özel mülkiyete ait arazının içinde yapılan yol çalışmasının içinde kalması nedeniyle yol çalışmaları durduruldu. Su Kemeri halen kullanılabilir durumda olan çeşmenin yanında küçük bir mağara kalıntıları nedeniyle yol çalışmasına ara verildi. Tarihi eserlerin bulunduğu bölgede Anıtlar Kurulu tarafından çeşitli inceleme ve araştırmalar yapıldı. İncelemeler sonucu hazırlanacak rapor doğrultusunda bölgede toprak altında kalan başka tarihi eserlerin olup olmadığı, ortaya çıkan eserlerin ise korumaya alınıp alınmayacağı belirlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?