4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Yol genişletme çalışmaları başladı

YATAĞAN-KAVAKLIDERE YOL ÇALIŞMASI BAŞLADI

Muğla’nın Kavaklıdere ve Yatağan ilçeleri arasındaki ulaşımı sağlayan 26 kilometrelik karayolundaki genişletme çalışmaları törenle başladı.

Aysantı mevkiindeki yapılan törene Kavaklıdere Kaymakamı Vekili ve Vali Yardımcı Dr. Mestan Yayman, İl Genel Meclis üyeleri, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İl Müftüsü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer, "Yatağan-Kavaklıdere karayolu, ilçemizde mermer sektörünün faaliyete geçmesi, araç sayılarının artması ve Yatağan-Bozdoğan karayolunun açılmasıyla ihtiyacın çok gerisinde kalmıştı. Bunun yanında ağır tonajlı araçların yolları bozması, çok rampalı ve virajlı olan yollarda ağır araçların trafik akışını yolun dar olması nedeniyle engellemesi bir çok yerde yan yana araçların geçememesi gibi nedenlerle trafik kazaları arttı. İlçemize her gelen siyasilerden ve Ankara’ya her gidişimizde Yatağan-Kavaklıdere karayolu sorunun çözülmesi için bütün şartlar zorladık. Kavaklıdere-Yatağan karayolunun genişletilmesi için uzun zamandır süren mücadelede, Menteşe ve Çayboyu belediye başkanları ile birlikte Valimiz ve İzmir Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler sonucu Yatağan-Kavaklıdere yolunun yeni yapım çalışması için diğer belediyelerle birlikte kendi imkanlarımızla harita çalışmaları yaptırdık ve bu çalışmalarla tekrar Karayolları Bölge Müdürlüğüne gittik. Karayolları Bölge Müdürümüzün onay vermesi üzerine yapımın başlaması için girişimler yapılarak nihayet Aysantı mevkiinden itibaren yeni yol yapımına başlandı” dedi.

Yatağan-Kavaklıdere yol çalışması kesilen kurbanın ardından dualar eşliğinde başlarken, yolun kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

YATAĞAN-KAVAKLIDERE YOL ÇALIŞMASI BAŞLADI
YATAĞAN-KAVAKLIDERE YOL ÇALIŞMASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 13:02:05
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 18:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?