22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Yolcu gemisinde patlama

Muğla'nın Marmaris ilçesinde demirleyen lüks yolcu gemisi The World'da akşam saatlerinde meydana gelen patlama korkuya neden oldu.


Edinilen bilgiye göre, dün geldiği Marmaris Limanı'nda demir atan lüks yolcu gemisinden bugün akşam saat 17.15 sıralarında büyük bir patlama sesi duyuldu. İlçe merkezinde da duyulan patlama sesi sonrası polis ekipleri alarma geçti. Yapılan araştırmada gemideki patlamanın bacadaki gaz sıkışmasından kaynaklandığı belirlendi. Patlamanın gemide herhangi bir hasara neden olmadığı öğrenildi.


Marmaris'te büyük gemilerde çarkçıbaşı olarak çalışan Celil Usta, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Gemiden gelen patlama sesi halk tarafından da dehşetle karşılandı. Ben bu tür büyük gemilerde 16 yıldır çarkçıbaşı olarak çalışıyorum. Geminin ana makinesinde sıcaklık bin dereceye kadar çıkar. Makine ile baca çıkışı arasında bulunan enjektörlerde biriken su nadiren de olsa bu sıcaklıkla temas edince sıcak ve su arasında sıkışan hidrojen gazı patlar. Yani, bu patlama olağan bir durumdur" dedi.

..
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 03:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?