16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

York Düşesi’ne Bodrum daveti

Zihinsel engelli merkezlerindeki çocukların durumunu gizli çekimle yansıtan, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin eski gelini, Prens Andrew’in eski eşi, York Düşesi Sarah Ferguson Bodrum’a çağrıldı.

BODRUM Sağlık Vakfı Başkanı Birol İnan, İstanbul ve Ankara’da gizli kameralar çekimleriyle zihinsel engellilere kötü muamele yapıldığını belirlediğini iddia eden, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in oğlu Prens Andrew’in eski eşi York Düşesi Sarah Ferguson’u ilçeye davet edeceklerini söyledi.

Vakıf bünyesindeki Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yurt içinde ve dışında haklı bir üne sahip olduğunu vurgulayan İnan, şunları söyledi: "York Düşesi Sarah Ferguson’un kimliğini gizleyerek ziyaret ettiği ve olumsuz iddialar ileri sürdüğü bir kurum üzerinden yola çıkarak genelleme yapması, aynı konuda sonsuz özveri ile çalışan ve toplumun takdirini kazanmış diğer kurumlar için haksızlıktır. Daha geniş baktığımız takdirde uygarlık yolunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana, dev adımlarla ilerleyen bir ülkeye de haksızlıktır. Bu nedenle, York Düşesi Sarah Ferguson ve İngiltere’nin Türkiye büyükelçisi Sayın Nick Baird’e en kısa zamanda, basına ve kamuoyuna açık olmak üzere, kurumumuza ziyaret öneren bir davet mektubu göndereceğiz."

Gelip görsün

İnan, Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 120 engelli için, eğitimcileri, destekçi sosyal komitesi, gönüllü üyeleri ve yönetimiyle şeffaf bir çalışma sergilediğini belirtirken, "Merkezimiz verdiği hizmetle de haklı bir gurur taşımaktadır. Ferguson’un merkezimize gelip inceleme yapmasını ve yaşadığımız ortamı görmesini istiyoruz. Engelli çocuklarımızla tanışmasını istiyoruz. Onu resmen davet edeceğiz" diye konuştu.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 09:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?