4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Yuvarlak Çay'da zafer köylünün

YUVARLAK ÇAY’DA YÜRÜTMEYE DURDURMA KARARI

Muğla 1. İdare Mahkemesi, Köyceğiz’in Pınarköy köyü sınırları içinde yer alan Yuvarlak Çay üzerinde kurulmak istenen Hidroelektrik Santrali (HES) projesini durdurma kararı verilince, 110 gündür eylemde olan köylüler davul zurna ile eğlendi.

Daha önce yürütmenin durdurulması için, Mehmet Akat, Mahmut Yorulmaz, Durali Arslan, Mustafa Dasgın, İsmail Yıldırım, Cemal Sıkkın vekili olarak Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş tarafından dilekçe verilerek, Muğla 1. İdare Mahkemesi’ne müracaat ederek Muğla Valiliğine karşı açtığı davada; Muğla İli, Köyceğiz İlçesi Yuvarlak Çay üzerinde yapılması planlanan 3.40 MW gücündeki ‘Yuvarlak Çay Regülâtörü ve Hidroelektrik Santrali (HES)’ projesinin, faaliyet gücünün 10 MW.’den düşük olduğundan, CED Yönetmenliği kapsamı dışında değerlendirildiği ve faaliyetin gerçekleşmesinin CED Yönetmenliği kapsamında uygun olduğuna dair.21 Ocak 2008 tarih ve 262 sayılı işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması istenmişti”

Muğla 1.İdare Mahkemesi Başkanı Gürbüz Uçar, Üye Mehmet Tosun ve Üye Volkan Çakır imzalarını taşıyan yürütmeyi durdurma kararında ise; “ Dava konusu işlemin niteliği ve uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin ‘Yürütülmesinin Durdurulmasına’ 30.03. 2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi” denilerek taraflara bilgi verildi.

Yuvarlak Çay Koruma Platformu Avukatı Berna Babaoğlu Ulutaş tarafından Yuvarlak Çay Topgözünde bulunan eylemcilere duyurulan ‘yürütmeyi durdurma kararı’ üzerine; Beyobası’ndan, Pınar köy’den, Zeytinalanı köyü’nden, Köyceğiz köyü’nden ve Kavakarası köyü’nden yüzlerce araçlı konvoyuyla gelen çok sayıda insan Yuvarlak Çay’da toplandı. Yuvarlak Çay Koruma Platformu Üyesi Murat Demirci; eylem yapan köylülere açıklamada bulundu. Platform Avukatı Berna Babaoğlu Ulutaş tarafından mahkeme kararının eylem yerinde okunması üzerine, Yuvarlak Çay Topgözünde büyük sevinç yaşandı. Köy sakinleri hep bir ağızdan değişik türküler okurken, davul zurna eşliğinde geç saatlere kadar kutlamalar devam etti.

YUVARLAK ÇAY’DA YÜRÜTMEYE DURDURMA KARARI
YUVARLAK ÇAY’DA YÜRÜTMEYE DURDURMA KARARI
YUVARLAK ÇAY’DA YÜRÜTMEYE DURDURMA KARARI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 12:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?