4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu

FETHİYE’NİN MUT DERESİ’NDE YÜZLERCE ÖLÜ BALIK KIYIYA VURDU

Fethiye’nin Günlükbaşı Mahallesi’nde bulunan Mut Deresi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu.

Günlükbaşı Mahallesi Mut Deresinde yüzlerce balığın ölmesi vatandaşları tedirgin etti. Büyük küçük yüzlerce balığın öldüğü deredeki kirlilik nedeniyle balıkların zehirlendiği tahmin ediliyor. Günlükbaşı’nda konutların yoğun olduğu mevkide bulunan Mut Deresi, kışın sel ile gündeme gelirken yaz mevsiminde suları azalıyor. Fethiye Atık Arıtma Tesisininde su bıraktığı dere bir zamanlar tatlı su balığı avcılarının oltalarıyla vazgeçemedikleri mekanlardan biriydi.

Ancak son dönemde kirli görüntüsüyle dikkat çeken Mut Deresi’ndeki balıklar atık su kirliliği ile kuraklığın tehdidi altında. Günlükbaşı Mahallesi Sakinleri derenin önce kokmaya başladığını daha sonra da balıkların öldüğünü gördüklerini ifade ettiler.

Ayrıca bazı vatandaşlar derenin bir bölümünde deniz balıklarının bir bölümünde tatlı su balıklarının olduğunu belirterek ölen balıkların, tatlı su balığı olduğunu söylediler.

Bir vatandaş “Sabah saatlerinde balıklarda herhangi bir değişiklik yoktu. Öğle saatlerinde balıkların öldüğünü gördük, ve yüzlerce ölü balık denize gitti” dedi.

Balıkların büyük bir olasılıkla zehirlenerek ölebileceklerini ifade eden halk ise bu durumdan oldukça tedirgin.

ÖLÜ BALIKLARA İNCELEME

Öte yandan Günlükbaşı Mut Deresinde yaşanan toplu balık ölümlerini Fethiye Tarım İlçe Müdürlüğü inceleme altına aldı. Deredeki ölü balıklardan numune alan yetkililer, incelenmek üzere Bornova Tahlil Laboratuarına gönderecek.

İlk belirlemelere göre çevrede “balık otu” diye bilinen ve balıkları oksijensiz bırakarak öldüren maddenin suya atılmış olabileceği öğrenildi.

FETHİYE’NİN MUT DERESİ’NDE YÜZLERCE ÖLÜ BALIK KIYIYA VURDU
FETHİYE’NİN MUT DERESİ’NDE YÜZLERCE ÖLÜ BALIK KIYIYA VURDU
FETHİYE’NİN MUT DERESİ’NDE YÜZLERCE ÖLÜ BALIK KIYIYA VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 15:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?