4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Zabıtadan fotoğraflı ceza

ÖNCE FOTOĞRAF, SONRA CEZA

Marmaris Belediyesi Zabıta Ekipleri hatalı araç parklarının önlenebilmesi ilginç bir yöntem geliştirdi. İtirazları da önlemek için Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hatalı park ve kaldırım işgali yapan araçların önce fotoğrafını çekiyor, ardından ceza uyguluyor.

Ellerinde fotoğraf makinesi ile gezen ekipler, özellikle Yeni Yol Caddesi ve Kubilay Alpagun Sokakta kaldırımlara park eden araçlara 146 liralık trafik cezası yazıyor. Yayaların en çok şikâyet ettiği konulardan bir tanesi olan kaldırımlara park eden araçlar, zabıtaların gözünden kaçmıyor. Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlçe Trafik Komisyonu’nun trafiğe kapalı alanlar ve kaldırımlarla ilgili kararı ve Zabıta Talimatnamesinin 62. maddesine göre hatalı araç parklarına ceza yazıyor. Uygulama kapsamında Belediye sınırları içinde kontrollere çıkan ekipler hatalı park etmiş araçların fotoğrafını çekiyor. Aracın plakasının açıkça görüldüğü fotoğraflar üst yazı ile Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilerek plakaların adresleri isteniyor.

Daha sonra cezai işlem uygulanarak Encümen Toplantısı’nda görüşülmesinin ardından araç sahiplerine tebliğ ediliyor. Cezalar Marmaris Belediyesi Tahsilat Servisi’ne ödeniyor. Zabıta ekipleri 1 Ocak itibariyle 36 araca 146’şar TL idari para cezası uyguladı. Yetkililer uygulama kapsamında fotoğrafları çekilen araçların sahiplerinin hiçbir itiraz hakkının kalmadığını belirtirken, sürücülere kaldırımlara park etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 16:05:05
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 18:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?