22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Zanlıları taşıyan araç kaza yaptı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından yapılan 'Seher' adlı operasyonda, örgütlü olarak oto hırsızlığı, sahte ruhsat ve plaka basmak ve piyasaya sürmek iddiasıyla gözaltına alınan 7 zanlı adli makamlara sevk edildi. 

Zanlıları taşıyan minibüs hareketinden bir dakika sonra bir oto ile çarpıştı. 

İki hamile kadının bulunduğu diğer araçta hamile bayanlardan biri başından yaralandı. 

İzmir, İstanbul ve Aydın gibi illerde çeşitli marka ve model araçları çalan örgütün, araç sorgu sistemi veya internet üzerinden sorunlu olmayan aynı model, marka ve özellikleri taşıyan başka araçların plakalarını sahte evrak, sahte plaka ve sahte ruhsatla Bodrum ve Milas'ta sattıkları ortaya çıktı. Sahte plaka ve ruhsatları oto hırsızlığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen B.Ö. isimli zanlının yaptığı açıklandı. 

Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 ay süren takip neticesinde Bodrum ve İzmir'de eş zamanlı yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonda örgüt lideri A.A. (54) ile 5 zanlı yakalandı. Zanlılar suç işlemek için örgüt kurmak, örgütlü olarak oto hırsızlığı yapmak, resmi evrakta sahtecilik suçlamalarıyla adli makamlara sevk edildi. Zanlılarla birlikte çalıntı ve sahte plaka ile sahte ruhsat bulunan 10 araca da el konuldu. 

ARAÇ KAZA YAPTI 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan zanlılar 48 EY 642 plakalı ekip minibüsüne bindi. Zanlıları taşıyan minibüs bina önünden 100 metre gittikten sonra Muğla'nın Yeşilyurt beldesinden gelen Yahya Kırtaş (33) yönetimindeki 48 AK 119 plakalı oto ile çarpıştı. Kazada araçta Zatinur Kırtaş isimli hamile bayan yaralanırken, diğer hamile bayan Sadika Karacalı ve Rukiye Kırtaş kazayı yara almadan atlattı. 

Kaza sonrası yaralı hamile bayan Zatinur Kırtaş, 112 Acil ambulansı ile Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Polis ekip otosunda bulunan 7 zanlı ise önce Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne tekrar alındı, ardından başka bir araca nakledilerek adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 14:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?