22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Zeki Müren Bodrum'da anıldı

Zeki Müren'in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından sanatçının anısına doğumunun 77. yıldönümünde Bodrum'da bir konser düzenlendi.

Nurol Kültür Merkezi'ndeki konserde, derneğin Türk Sanat Müziği Topluluğu sanatçıları tarafından koro ve solo şarkılar seslendirildi. Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediye Başkanlığı'nın katkıları ile gerçekleştirilen konserde koroyu Ahmet Sabancı yönetirken, Erol Gönüldaş ve saz arkadaşları eşlik etti. Konserde söz ve müziği Sanat Güneşi olarak anılan sanatçıya ve bazı sanatçılara ait birbirinden güzel eserler seslendirildi. Koro sanatçılarından bir çiftin "Yağmur vururken cama, dalarken gece gama, özleyen kollarıma, usulca sokul yeter" sözlerinin yer aldığı "Hiçbir şeyde gözüm yok" adlı şarkıya düet yapması büyük beğeni topladı.

6 Aralık 1931'de doğan, 24 Eylül 1996'da vefat eden Zeki Müren için her yıl doğum ve ölüm yıldönümünde çeşitli etkinlikler düzenlenen ilçedeki konser, sanatseverlerden ilgi gördü. Dinleyenler seslendirilen eserlere eşlik etti. Konseri dinleyenler arasında Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan'da vardı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 18:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?