4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Zeytin Adası'nda Erdoğan trafiği

BAKAN BABACAN GÖCEK'TE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Devlet Bakanı Ali Babacan da ailesiyle birlikte tatil geçirmek için Göcek koylarına geldi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, Ankara'dan İstanbul'a oradan da tarifeli uçakla Dalaman Havalimanı'na geldi. Babacan eşi Ülkü Zeynep, çocukları Mustafa Kerem ve Fatma Dilara Babacan ile birlikte Göcek'e hareket etti. Babacan ailesini 6 yıldır Defne isimli tekneyle Göcek koylarında gezdiren tur teknesi sahibi Sümeyya Kaptan'ın iskelede gazetecilerin bulunduğunu telefonla bildirmesi üzerine Babacan ve ailesi Ülker Grubu'nun yaptırdığı Marin Türk'e yönlendirildi. Saat 22.00 sıralarında iskeleden ayrılan Defne Teknesi, Marin Türk'ten Babacan ailesini alarak Zeytin Ada'ya götürdü.

TEKNELERE GAZETECİ YASAĞI

Çarşamba gününden bu yana Göcek koylarında bulunan Başbakan Erdoğan'ın ardından Bakan Babacan'ın da Göcek'e gelmesi üzerine gazeteciler Göcek'e akın etti. Göcek'te bulunan tur tekneleri sahiplerine telefonla 'Gazetecilere tekne kiralanmaması, teknelerin deniz yüzeyinde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından arama yapılacağı' yönünde uyarının yapıldığı ileri sürülürken, teknelerin daha önce 100 liraya kiraladıkları tekne fiyatları da 200-300 TL arasında artış yapıldı.

 ZEYTİN ADA'DA LÜKS YAT YOĞUNLUĞU

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın tatilini geçirdiği tahmin edilen Zeytin Ada'da lüks yat yoğunluğu yaşandı. Zorlu Grubu'na ait Zeytin Ada'da Perşembe günü sadece Zorlu Grubu'na ait Yasemin-3 teknesi bulunurken, Başbakan Erdoğan'ın sarı bir Motor Yat ile Göcek koyunda kısa süreli gezdiği öğrenildi. Cuma günü de Ülker Grubu'na ait Süreyya teknesi aynı gruba ait Marin Türk'ten saat 13.15 sıralarında hareket ederek Zeytin Ada'ya geçti.

BAKAN BABACAN GÖCEK'TE
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 18:10:01
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 18:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?