4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Zeytin üreticilerine eğitim

ÇİFTÇİLERE UYGULAMALI EĞİTİM

Muğla İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından çiftçilerin eğitimine yönelik seminerler aralıksız olarak sürüyor.

Zeytin üreticilerin yönelik olarak başlatılan eğitim seminerleri Merkeze bağlı Dokuzçam köyünde başlarken Yerkesik ve Çaybükü’nde devam etti. Bölgelerden gelen talep ve Tarım İl Müdürlüğü’nün tespitleri doğrultusunda verilen seminerler Teorik ve Pratik olmak üzere iki aşamada iki gün sürüyor. Birinci gün zeytin üreticilerine zeytin dikimi, gübreleme, budama, bakım gibi konularda teorik bilgiler verilirken ikinci gün ise arazide uygulamalı olarak budama ve Bordo Bulamacı konularında bilgiler veriliyor.

Eğitim çalışmaları çerçevesinde Yerkesik beldesinde düzenlenen seminere 45 zeytin üreticisi katıldı. Birinci gün Yerkesik Belediyesi Sosyal Tesislerinde Muğla İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi Şube Müdürlüğü ve Bitki Koruma Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından zeytin yetiştiriciliği, gübreleme, budama ve borda bulamacı gibi konularda teorik bilgiler verildikten sonra ikinci gün arazide Budama konusu Uzman Ünal yıldız tarafından uygulamalı olarak çiftçilere gösterildi.

Eğitim boyunca uzmanlar, zeytin üretiminde kalite ve verimlilik açısından budamanın büyük önem taşıdığını vurgularken, doğru şekilde budanan ağaçlardan hem daha çok hem de daha kaliteli ürün alındığını ve hasat döneminde de toplamada daha az zaman harcandığını belirttiler.

Eğitim seminerine katılan çiftçiler seminer sayesinde yeni bilgiler öğrendiklerini yanlış bilgilerinin ise düzelttiklerini ifade ederken, seminerin düzenlenmesinde katkı ve emek sarfeden Tarım İl Müdürlüğü ve Yerkesik Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

ÇİFTÇİLERE UYGULAMALI EĞİTİM
ÇİFTÇİLERE UYGULAMALI EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 15:27:04
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 20:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?