22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Zıpkıncılar ödüllerini aldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen "Zıpkınla Balık Avlama Anı Yarışları" ödül töreni ile sona erdi.


"Koca şeytan" lakaplı, 1996 yılından vefat eden dalgıç Ahmet Denizkıran anısına yapıldığı bildirilen yarışlarda dereceye girenlere ödülleri, Gümbet mahallesindeki bir turistik tesiste düzenlenen akşam yemeğinde gerçekleştirilen törenle verildi.

80 sporcunun katıldığı yarışlarda, ferdi sıralamada Bodrum Belediyesi Bodrumspor'dan Ethem Yavaş birinci olurken, Ortakent Kulübü'nden Ejder Özkoca ikinci ve Onur Şevk'te üçüncü oldu.


Takım sıralamasında ise Ortakent Zindandelen Takımı birinci, Bodrum Belediyesi Bodrumspor'dan Eskiler isimli takım ikinci ve Aksona takımı üçüncü oldu. Avladığı toplam balık miktarı ile 4. olan Bodrum Belediyesi Bodrumspor'dan Derya Güner'in 2.5 kilogram ağırlığında bir çipura balığı ile yarışlarda en büyük balığı vuran sporcu olduğu kaydedildi. Yarışlarda avlanan ikinci en büyük balığın ise 2 kilo 300 gramlık kefal balığı olduğu öğrenildi.


Türkiye'nin farklı illerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de katılımın olduğu belirtilen yarışların ödül töreninde dereceye girenlere kupa, madalya ve hediyeleri Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri'nden Zeki Özkeskin, Orhan Kavala ile yarışlarda bölgede güvenlik önlemlerinde destek olan TCSG 1 botun komutasındaki Seyir Kıdemli Başçavuş Efkan Sayın ve "Yaşayan efsane dalgıçlar" olarak bilinen dalgıçlar tarafından verildi. Ödül töreninde efsane dalgıçlardan olduğu belirtilen 7 kişiyi de günün anısına hediyeler verildi.


Bodrum Belediyesi Gençlik ve Spor hizmetleri birimi sorumlusu ve aynı zamanda Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Filiz Tan, organizasyonun geniş bir katılımla gerçekleştiğini ve oldukça güzel geçtiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 04:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?