16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Zorla fuhuş yaptıran polis cezavinde

Muğla'nın  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği'nin Fethiye ile İzmir’in Torbalı İlçesi'nde eş zamanlı düzenlediği ‘Kılıç’ operasyonuyla 3 yabancı, 6 Türk kadın zorla tutuldukları ve fuhuş yaptırıldıkları yerden kurtardı. Fuhuş amaçlı insan ticareti yaptıkları iddiasıyla 1'i polis, 4’ü kadın toplam 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yabancı kadınların Fethiye’ye getirilip para karşılığı fuhuş yaptırıldığı ihbarını alarak operasyon başlatan Fethiye KOM Grup Amirliği, liderliğini 43 yaşındaki Z.A.'nın yaptığı bir örgütün Türk ve yabancı kadınları kandırarak Fethiye’ye getirip özel olarak kiraladıkları ev ve anlaşma yaptıkları otelleri kullanarak erkek müşterilere pazarladıklarını tespit etti. Fuhuş amaçlı insan ticareti yapan örgütün çökertilmesine yönelik olarak 24 Haziran Salı günü saat 07.00’de Fethiye ve İzmir'in Torbalı ilçelerinde eş zamanlı ‘Kılıç’ operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda 3’ü yabancı ve 6’sı Türk uyruklu mağdur kadınlar tutuldukları yerlerden kurtarıldı. Kadınlara ait olduğu belirtilen pasaportlar, esrarlı sigara ve bir de kurusıkı tabancaya el konuldu.

Bu arada fuhuş amaçlı insan ticareti yapan örgütün lideri Z.A.ile birlikte Muğla Emniyet Müdürlüğü’nden görevli 45 yaşındaki polis memuru Y.T. ile 38 yaşındaki M.V, 44 yaşındaki İ.D, 21 yaşındaki F.K, aynı yaştaki N.A. ve 32 yaşındaki R.K. yakalanıp suç işlemek için örgüt kurmak, fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak, fuhuş yaptırmak, fuhuşa teşvik, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek suçundan hazırlanan suç dosyalarıyla sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. 7 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlılar, Fethiye Emniyet Müdürlüğü binasından Adliye'ye sevk edilirken, görüntü alan basın mensuplarına hakaret etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 15:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?