6
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

Yabanacıların gayrı menkule ilgisi arttı

Yabancıların mülk edinmelerine ilişkin esasları düzenleyen 5444 sayılı "Tapu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un onaylanmasının ardından Türkiye'nin özellikle turistik bölgelerinde gayrı menkule büyük artış oldu.

Başta Türkiye'nin en büyük önemli turistik bölgelerinden biri olan Bodrum olmak üzere birçok turistik bölgede gayrı menkulde patlama yaşanıyor. Durumdan en fazla memmun olanların başında Türkiye'de mülk edinmek isteyen yabancılar ile mülkleri değer kazananlar ve aracı konumundaki emlakçılar geliyor.

Bodrum'da özellikle yabancılara yönelik hizmet veren Real Estate Turkey adlı emlak şirketinin yetkilileri, yasanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandığı 6 Ocak'tan bu yana satışlarda büyük artış yaşandığını dile getirdi.

www.realestate-turkey.com Sorumlusu Soner Kahraman, 2003 yılından bu yana Bodrum ve çevre ilçeler ile Muğla Merkezi'ne kadar geniş bir alan emlakçılık konusunda hizmet sunduklarını belirterek, şunları söyledi: "Ağırlı müşterilerimiz yabancılar olmakla birlikte yerli müşterilerimiz de var.

Ancak özellikle bu yasanın onaylanmasından sonra yabancıların yoğun ilgisiyle karşılaştık. Başta arsa olmak üzere gayri menkullere olan talepte büyük bir artış var. Özellikle faiz oranlarının da düşmesi, ekonomik göstergelerdeki olumlu gidişat emlak sektöründe büyük patlamaya yol açtı.

Buna bağlı olarak da arsa ve daire ve dublexlerde önemli bir fiyat artışı da meydana geldi. Yasa henüz yeni çıktığı için yabancıların ilgisinin artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Ve bu ilgi sürdükçe de fiyatlarda da paralel bir artış meydana gelecektir."

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 19:40:46
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 18:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?